Connect with us

Oh! Media

Setelah Membuat Ujian Saringan, Kebanyakkan Artis Yang Terlibat SFMM 35 Disahkan Negatif

Oh! Artis

Setelah Membuat Ujian Saringan, Kebanyakkan Artis Yang Terlibat SFMM 35 Disahkan Negatif

Sepertimana yang kita tahu, baru-baru ini telah berlangsung separuh akhir Muzik Muzik 35 (SFMM 35) di Sri Pentas dan Alif Satar yang merupakan salah seorang peserta telah disahkan positif Covid19.

BACA : Alif Satar Tak Henti Mohon Maaf, Ini Antara Rakan Artis Yang Turut Melakukan Ujian Saringan

Disebabkan itu, ada artis-artis yang perlu melakukan ujian saringan supaya wabak ini tidak berleluasa. Menurut laporan Harian Metro, beberapa penyanyi yang membuat ujian saringan telahpun disahkan negatif iaitu Hael Husaini, Wany Hasrita, Stacy, Ernie Zakri, Syamel, Sherry Al Hadad, Haziq Hot FM, Dayang Nurfaizah, Zizi Kirana, Aina Abdul, Naim Daniel dan Tuju K-Clique.

Bukan tu jer, juri pada acara itu iaitu Helen Yap dan Ajai turut berkongsi ujian saringan mereka yang telah disahkan negatif. Sherry Alhadad yang merupakan pengacara di SFMM 35 itu juga telah disahkan negatif dan dia akan membuat lagi ujian saringan pada hari ke-10 atau 12 semasa menjalani proses kuarantin. 

Wabak ini tak mengenali sesiapa pun kita, jadi korang diingatkan supaya mematahi SOP yang telah ditetapkan kerajaan. Jangan lupa untuk memakai pelitup muka semasa berada di kawasan awam dan kerapkan memakai hand sanitizer ya gais.

Kredit: Harian Metro

+ Baca respon pembaca kebanyakkan artis SFMM 35 disahkan negatif di Facebook Oh! Media.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Artis

Trending

ITTIFY

To Top