Connect with us

Oh! Media

Seperti Perlekehkan Undang-Undang, Aktivis Peguam Gesa Neelofa Dan Suami Dipenjara?

asiah abd jalil

Oh! Artis

Seperti Perlekehkan Undang-Undang, Aktivis Peguam Gesa Neelofa Dan Suami Dipenjara?

Aktivis dan juga peguam terkenal, Asiah Abd. Jalil tampil memberi kenyataan di mana tindakan undang-undang lebih tegas wajar diambil ke atas selebriti Neelofa dan suaminya, Haris Ismail kerana dilihat tidak serik-serik melanggar larangan merentas negeri apabila mereka berdua dilihat berkunjung ke Pusat Perniagaan Nilai 3, Negeri Sembilan, baru-baru ini.

ADVERTISEMENT

Perkara tersebut sekali lagi mengundang kritikan netizen yang rata-rata beranggapan pasangan tersebut benar-benar memperlekehkan undang-undang yang ditetapkan kerajaan.

Neelofa haris karpet

Menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik aktivis peguam tersebut di Facebook, Asiah meluahkan pendapat sudah tiba masanya pasangan suami isteri itu dikenakan hukuman lebih wajar selain kompaun semata-mata.

Asiah

Manakala Asiah dalam sebuah hantaran lain turut memberi sedikit bayangan ‘plot’ kebiasaan dilakukan selebriti dan juga usahawan itu berhubung isu rentas negeri yang dilakukannya.

Asiah Abd Jalil

Tular dan kecoh di media sosial kelmarin apabila Neelofa tampil memuat naik beberapa video menerusi Instagram Story miliknya yang memaparkan dia berada di sebuah kedai menjual permaidani yang didakwa netizen bertempat di Nilai 3.

Neelofa Karpet

Setelah mengundang kritikan netizen, Neelofa dilihat telah memadam hantaran tersebut tidak lama kemudian.

Kredit: Kosmo!

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Artis

30 Hari Paling Trending

Ke Atas