Connect with us

Oh! Media

Sebar Fahaman Antivaksin, Polis Pantau Laman Sosial Milik ‘Bekas Pelakon Lelaki’

COVID-19

Sebar Fahaman Antivaksin, Polis Pantau Laman Sosial Milik ‘Bekas Pelakon Lelaki’

Baru-baru ni kecoh dekat laman sosial bila ada sorang bekas pelakon ni sibuk sangat nak sebarkan fahaman antivaksin dekat media sosial. 

ADVERTISEMENT

Lepastu dengar cerita pula katanya, laman sosial milik ‘bekas pelakon lelaki’ tu dah mula dipantau oleh pihak polis hari ni. Fuhhh.

Datuk Mior Faridalathrash Wahid sebagai Ketua Polis Perak hari ni dalam satu kenyataan ada beritahu yang pihak diorang akan teliti kes tu dan diorang juga akan buat siasatan yang lebih lanjut sekiranya didapati kenyataan yang telah dibuat oleh pelakon berusia 48 tahun itu boleh menggugat keharmonian masyarakat.

Beritahu Mior lagi, sehingga sekarang masih tidak ada lagi laporan polis yang diterima berkaitan isu ini.

Kita akan lihat perkara itu (hantaran di laman sosial), jika benar ia menggugat ketenteraman awam dan masyarakat, maka tindakan boleh diambil mengikut peruntukan undang-undang.

Setakat ini belum ada laporan lagi ke atas pelakon itu dari mana-mana individu. Jika ada, kita akan ambil tindakan. – Katanya.

Isu yang membabitkan seorang bekas pelakon komedi itu katanya telah ‘viral’ dan menjadi bualan netizen apabila lelaki itu dilihat secara terang-terangan menolak suntikan vaksin Covid-19 yang dilaksanakan oleh pihak kerajaan.

Hantaran yang telah dimuat naik di laman sosial miliknya itu juga turut mendapat bermacam-macam reaksi daripada netizen yang rata-ratanya ada yang meluahkan rasa kesal.

Ish ish ish, berhati-hatilah semua ya. Ingat gais, apa saja yang kita tulis atau post di sosial media dalam diam ada mata-mata yang sedang melihat. Apatah lagi bila kita merupakan orang yang dikenali ramai.

Kredit: Kosmo

Comments

Lagi dalam kategori COVID-19

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas