Connect with us

Oh! Media

“Mungkin Ibu Mahu Saya Ceraikan..” – Syamsul Yusof Minta Maaf, Tak Boleh Tinggalkan Isteri

Oh! Artis

“Mungkin Ibu Mahu Saya Ceraikan..” – Syamsul Yusof Minta Maaf, Tak Boleh Tinggalkan Isteri

Pengarah kontroversi, Syamsul Yusof dalam sidang media hari ini menjelaskan sebab mengapa menfailkan nusyuz terhadap isteri pertamanya, Puteri Sarah.

ADVERTISEMENT

BACA: “Nak Cakap Pun Malu” – Syamsul Yusof Dedah Puteri Sarah Curang Dengan Bekas Kekasih Berstatus Suami Orang

Menurut Syamsul, jika dia tak berbuat begitu, Puteri Sarah berkemungkinan akan berterusan menyebarkan aib dan menfitnahnya di media sosial.

Syamsul minta maaf kepada ibu

syamsul yusof

Katanya, membuka aib bukanlah cara yang betul untuk menyelesaikan masalah di antara mereka.

Kenapa Syamsul kahwin dengan Ira Kazar? Itu urusan saya, pilihan saya. Ya semua orang tahu kan, ibu saya.. Sebagai anak, saya sedih tapi saya tak rasa sakit hati pun dengan ibu saya. Apa pun dia tetap ibu saya. Tetapi itulah.. inilah ujian saya.

Apa pun saya dah memilih dia. Mungkin ibu saya mahukan saya menceraikan isteri saya sekarang ni, saya tak boleh buat begitu. Saya minta maaf kepada ibu. Saya tak ada pilihan sekarang ni.

Dalam penjelasan panjang lebar, bapa kepada dua orang anak ini percaya masa akan menentukan bagaimana hubungannya dengan keluarganya nanti.

Katanya, jika meminta izin ibu adalah rukun wajib untuk menikah, sudah tentu dia akan berbuat begitu. Tapi apa yang menjadi pertimbangannya adalah antara dirinya dan Tuhan.

Adakah saya perlu buat maksiat di belakang hanya kerana orang? Biar orang tak tahu. Tapi saya tak nak, saya tak mahu berdosa dengan Tuhan.

Syamsul juga sedih apabila ada netizen mengecamnya hipokrit apabila menyebut nama Allah SWT. Apa-apa pun dia memohon Sarah memberi peluang kepada mereka untuk duduk bersama dan berbincang mengenai isu ini.

Kredit: TikTok

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Lagi dalam kategori Oh! Artis

30 Hari Paling Trending

Ke Atas