Connect with us

Oh! Media

Kereta, Motosikal Dan Trofi ‘Sold’, Ali Puteh Syukur Berjaya Kumpul RM75k

ali

Oh! Artis

Kereta, Motosikal Dan Trofi ‘Sold’, Ali Puteh Syukur Berjaya Kumpul RM75k

Pelawak dan usahawan sambal petai, Ali Puteh mengucapkan syukur kerana akhirnya berjaya mengumpulkan wang berjumlah RM75,000.

ADVERTISEMENT

BACA: “Biar Nampak Jahat Dari Bertopeng Kononnya Baik” – Ali Puteh Dedah Perangai Sebenar Hidayah?

Wang RM75,000 dipercayai adalah untuk melunaskan bayaran saman yang diperintahkan mahkamah kerana kalah kes fitnah dengan kakak iparnya, Siti Norhidayah.

“Terima kasih beli barangan saya” – Ali

ali puteh

Dalam perkembangan terbaru, pelawak ini mengucapkan terima kasih kepada semua rakyat Malaysia yang mendoakan urusannya dipermudahkan.

Alhamdulilah terima kasih yang membeli barangan saya. Terima kasih mendoakan saya dan keluarga.

Terdahulu, isteri Ali iaitu Melati Fitri mengundang simpati orang ramai apabila dilihat menangis ketika kereta Honda Accord diserahkan kepada pembeli dari Johor Bahru.

@ohmedia Macam-macam usaha Ali Puteh buat demi langsaikan hutang. Semoga segalanya dipermudahkan untuk Ali Kredit : pojie.pidon #aliputeh #hutang #sembangentertainment #ohmedia #as ♬ original sound – Oh! Media

Ali yang berada di samping isteri hanya mampu memeluk dan menenangkannya. Selain kereta, Ali turut menjual motosikal RXZ berwarna merah dan trofi kemenangan ketika menyertai program realiti komedi Maharaja Lawak Mega, Muzikal Lawak Superstar dan Projek Komedi Warna.

Kredit: TikTok Ali Puteh

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Oh! Artis

Ke Atas