Connect with us

Oh! Media

“Kalau Roger Boleh Layan Macam VVIP” – Adik Hidayah Bakar ‘Line’, Cuba Provok Ali Puteh?

adik hidayah

Oh! Artis

“Kalau Roger Boleh Layan Macam VVIP” – Adik Hidayah Bakar ‘Line’, Cuba Provok Ali Puteh?

Semalam, pelawak Ali Puteh dan keluarga hadir ke rumah balu Allahyarham Abam, Siti Norhidayah untuk membayar duit saman berjumlah RM75,000.

ADVERTISEMENT

Namun, Hidayah menolak bayaran itu dan meminta Ali berjumpa dengan peguam. Pada perjumpaan petang itu, Ali sempat bersemuka dengan anak saudaranya, Syed Uthman Hamzah yang sudah empat tahun terpisah.

BACA: “Boleh Saya Cium Dia?” – Ali Puteh Sebak Akhirnya Jumpa Hamzah Selepas 4 Tahun Konflik

Ingatkan dah setel! Terbaru, timbul pula isu di mana adik kepada Hidayah iaitu Zainuddin memuat naik kenyataan seolah-olah cuba memprovokasi Ali.

Zainuddin memberi pesanan supaya Ali memberitahu niatnya dahulu sebelum terjah datang ke rumah. Katanya lagi, jika Ali ‘roger’, pihaknya sudah tentu akan melayan Ali seperti tetamu kehormat VVIP.

Ujar adik Hidayah lagi, pelawak itu ‘acah-acah’ bagus siap datang bersama bodyguard ke rumah mereka pada petang Selasa.

Tak berdiam diri, Ali pula membalas kenyataan mempersoalkan mengapa timbul rasa tak puas hati dari pihak sana sedangkan dia sudah berusaha untuk membayar saman tetapi ditolak.

Di ruangan komen, netizen menempelak adik Hidayah menyifatkan dia sengaja mencari pasal. Kata netizen, lebih baik pihaknya menegur Ali secara berhadapan bukannya menggunakan media sosial.

Kredit: Instagram zainuddin_94 | Instagram Ali Puteh

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Oh! Artis

Ke Atas