Connect with us

Oh! Media

Caprice Minta Izin Buka Tabung, Bantu Abang Burger Bayar Kompaun RM50k

Oh! Artis

Caprice Minta Izin Buka Tabung, Bantu Abang Burger Bayar Kompaun RM50k

Di Facebook, seorang peniaga burger meluahkan rasa terkilan apabila didakwa dikenakan kompaun sehingga RM50,000. Wan Mohd Faisal Wan Kadir yang menjalankan perniagaan di hadapan rumah dipercayai didenda bagi kesalahan berniaga melebihi waktu yang ditetapkan.

ADVERTISEMENT

BACA: Peniaga Burger Tak Sangka Dikompaun RM50,000 Buka Perniagaan Lebih Had Masa

Tumpang simpati dengan nasib yang menimpa abang burger, penyanyi rap, Caprice telah menghubunginya bertanyakan khabar dan meminta izin untuk membuka tabung derma. Tabung berkenaan bertujuan untuk meringankan beban menyelesaikan jumlah kompaun yang tinggi.

Kita dekat sosial media ada satu soalan sahaja, kenapa bila berlaku dekat orang biasa, on the spot terus kena kompaun? Tetapi bila berlaku kepada orang kaya ke, orang ada nama ke, VVIP ke kena siasat dulu?

Menerusi hantaran tersebut, Caprice berharap abang burger sudi menerima bantuan yang dihulurkannya. Namun, setakat ini tidak dapat dipastikan sama ada abang burger memberi keizinan atau pun tidak.

Di ruangan komen, rata-rata bersetuju dengan tindakan pantas Caprice menghulurkan bantuan. Begitupun, ada yang mencadangkan supaya rayuan dibuat untuk mengurangkan jumlah kompaun terlebih dahulu.

Kredit: Caprice

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Artis

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas