Connect with us

Oh! Media

“Bukan Suami Orang, Maaf Ya” – Fazley Yaakob Cari Jodoh Buat Ibunya

ibu fazley yaakob

Oh! Artis

“Bukan Suami Orang, Maaf Ya” – Fazley Yaakob Cari Jodoh Buat Ibunya

Demi kebahagiaan ibu tercinta, cef selebriti, Datuk Fazley Yaakob mencari bakal suami untuk dinikahkan dengan ibunya. Pencarian itu dibuat Fazley menerusi sebuah hantaran di Instagram.

ADVERTISEMENT

BACA: ‘Jika Kurang Sedap Maafkanlah Kami Semua, Janganlah Kami Dimalukan’ – Fazley

Dalam hantaran itu, Fazley turut menyenaraikan ciri-ciri bakal suami yang sesuai buat ibunya. Syarat yang paling penting adalah lelaki tersebut bukanlah suami orang. Lingkungan umur pula adalah di antara 60 hingga 70 tahun.

Dia turut mencari bakal bapa tiri yang mempunyai sifat sabar dan penyayang. Menurut cef selebriti ini, adalah lebih baik jika bakal suami ibu suka makan kerana ibunya gemar memasak.

Selain itu, Fazley inginkan seseorang yang jujur dalam mencari kebahagiaan di dunia dan akhirat. Apa yang dibuatnya ini adalah demi kebahagiaan ibunya.

Fazley yang juga merupakan abang ipar kepada Mawar Rashid percaya, soal jodoh dan pertemuan adalah rahsia Allah SWT. Sebagai seorang hamba, dia hanya berusaha dan berdoa. Jika ada yang sudi menjadi teman hidup dan memenuhi kriteria yang disenaraikan, Fazley minta menghubunginya di Direct Message (DM).

Difahamkan, bapanya iaitu Datuk Yaakob Mohammad meninggal dunia pada 2016 di Hospital Pakar KPJ Damansara akibat komplikasi paru-paru.

Kredit: Instagram Dato’ Fazley Yaakob

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Lagi dalam kategori Oh! Artis

30 Hari Paling Trending

Ke Atas