Connect with us

Oh! Media

‘Jika Kurang Sedap Maafkanlah Kami Semua, Janganlah Kami Dimalukan’ – Fazley

Oh! Artis

‘Jika Kurang Sedap Maafkanlah Kami Semua, Janganlah Kami Dimalukan’ – Fazley

Memasuki bulan Ramadan, pasti ramai yang mengidamkan juadah berbuka puasa yang enak dan menyelerakan. Antara sajian yang paling ditunggu-tunggu adalah kuih muih tradisional dan lauk pauk beraneka jenis.

ADVERTISEMENT

Namun, sebagai seorang manusia, peniaga tidak dapat lari daripada melakukan kesilapan. Itulah yang diluahkan Dato’ Fazley Yaakob di ruangan Instagram memohon pembeli menegur peniaga dengan cara terbaik jika masakan kurang memuaskan.

Dia turut memohon pembeli mendoakan usaha peniaga dan tidak mencela makanan seandainya kurang sempurna. Dalam hantaran tersebut, Fazley berkata bekerja sebagai peniaga makanan bukanlah mudah. Sebagai tukang masak, dia bertanggungjawab membuat persediaan seawal 3 pagi untuk memasak puluhan jenis makanan.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Dato’ Fazley Yaakob (@fazleyyaakob)

Tambah Fazley lagi, hanya orang yang pernah melalui memahami penat lelah peniaga setiap hari. Dalam berusaha memberikan yang terbaik, sesekali tukang masak kalah dengan lidah yang tidak mampu merasa pada hari puasa.

Kepada pembeli, Fazley memohon supaya mengkritik dengan cara membina supaya peniaga dapat belajar daripada kesilapan. Ujarnya, janganlah pula dibunuh semangat dan harga diri peniaga dengan kritikan sehingga tiada yang mahu mencuba jualan mereka.

Di akhir hantaran, cef selebriti ini memohon maaf mewakili peniaga-peniaga makanan yang lain.

Kredit: Dato’ Fazley Yaakob

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media

Teruskan membaca..
Berita lain yang popular...
Comments

Lagi dalam kategori Oh! Artis

Instagram TiktokFacebook Twitter YouTube Telegram Whatsapp

30 Hari Paling Trending

Ke Atas