Connect with us

Oh! Media

“Bukan Keluarga Bapak Kau” – Ali Puteh Berang Netizen Pesan Jangan Lupa Tanggungjawab Sebagai Pak Menakan

sambal ali puteh

Oh! Artis

“Bukan Keluarga Bapak Kau” – Ali Puteh Berang Netizen Pesan Jangan Lupa Tanggungjawab Sebagai Pak Menakan

Rezeki tak salah alamat, itulah yang dapat dikatakan apabila perniagaan kecil-kecilan pelawak Ali Puteh mendapat sambutan hangat daripada pengguna media sosial.

ADVERTISEMENT

BACA: 6 Bulan Tak Ada Job, Ali Puteh Pelik Kerjaya Terjejas Sebab Bukan Penjenayah

Difahamkan, Ali menjual sambal petai terangkat dan sambal jering berlado padu yang dimasak sendiri olehnya di rumah. Setakat ini, sudah lebih 1,200 bungkus sambal terjual dalam masa satu bulan sahaja.

ali puteh

Dalam laporan Boom!, Ali berkata memasak bukanlah perkara baru kerana dia pernah menjalankan perniagaan katering bersama arwah ibu dan Abam sebelum ini.

Tambah Ali, pembeli boleh lihat sendiri cara masakan dan bahan-bahan yang digunakan kerana dia membuat siaran langsung di TikTok.

Ali sendiri tak sangka mendapat reaksi positif daripada netizen siap ada yang ulang tempah!

ali puteh

Di ruangan komen, ada netizen berpesan supaya Ali tak lupa diri apabila berjaya kelak. Ali menjawab dengan baik bahawa seumur hidupnya tak pernah lupa diri.

sambal ali

Netizen lain pula menambah berharap Ali sebagai bapa saudara tak lupa tanggungjawab terhadap anak arwah Abam dan meminta maaf terhadap Hidayah.

ali puteh
sambal
tiktok ali puteh
ali

Tak berdiam diri, Ali dilihat mengajak individu tersebut untuk bersemuka jika tak berpuas hati. Ali mempersoalkan mengapa individu itu sibuk masuk campur urusan keluarganya.

Kredit: Boom! | TikTok Ali Puteh

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media


@ohmedia Menurut pandangan Islam, perkara yang berkaitan dengan hal rumah tangga tidak boleh dihebahkan apatah lagi kalau korang nak cerita dekat media sosial ni.. #rumahtangga#masalah#sosialmedia#news#borakborak#mugtalk#ohmedia ♬ original sound – Oh! Media

Lagi dalam kategori Oh! Artis

Instagram TiktokFacebook Twitter YouTube Telegram Whatsapp

30 Hari Paling Trending

Ke Atas