Connect with us

Oh! Media

Bergambar Di Tengah Antara Kakak & Abang Ipar, Neelofa Ditegur

Oh! Artis

Bergambar Di Tengah Antara Kakak & Abang Ipar, Neelofa Ditegur

Selebriti terkenal, Neelofa mengundang rasa kurang senang orang ramai selepas memuat naik sekeping foto bergambar dengan kakak dan abang ipar. Dari sisi lain, gambar tersebut menunjukkan Neelofa sedang mengambil ‘wefie’ sambil diapit kedua-dua mempelai.

ADVERTISEMENT

Di Facebook, seorang penulis iaitu Dr Syahr Musafir menegur tindakan Neelofa yang dianggap tidak bersesuaian lebih-lebih lagi apabila dia sudah berpurdah.

Katanya, adik ipar perlu memahami bahawa abang ipar adalah bukan mahram dan mereka perlu menjaga batas aurat serta pergaulan.

Tambahnya, apabila melihat gambar tersebut dia berasa seseorang perlu menegur perbuatan tersebut adalah salah. Malah, orang terdekat juga perlu memainkan peranan penting.

Dia berpendapat susunan yang betul adalah Neelofa berada di sebelah kiri Noor Nabila supaya lebih terjaga dan dijauhkan fitnah.

Dr Syahr Musafir menjelaskan apa yang ditulisnya adalah untuk peringatan bersama supaya dapat saling mengingatkan ke arah kebaikan. Dia tidak mahu cara bergambar ini dijadikan trend di atas alasan selebriti melakukannya.

Kredit: Dr Syahr Musafir

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Artis

30 Hari Paling Trending

Ke Atas