Connect with us

Oh! Media

Drypers

Branded

Anak Selalu Terbangun Sebab Lampin Bocor? Ini Tips Untuk Atasi Masalah Ini! Confirm Mama & Baby Lebih Happy

Bagi ibu bapa yang baru je nak belajar membesarkan si kecil ni, mesti banyak benda yang anda keliru kan. Banyak juga yang perlu dilalui untuk pertama kalinya sebagai “new parents”.

Antara masalah utama yang sering ibu bapa alami adalah lampin. Macam mana nak pilih lampin yang sesuai? Atau tips untuk elakkan lampin bayi bocor?

Meh kami kongsikan beberapa tips penting yang korang perlu tahu untuk mengelakkan lampin si kecil daripada bocor.

Tips elakkan lampin bocor, baby lebih selesa: 

Saiz lampin yang sesuai 

Drypers

Mama perlulah tahu saiz apa yang sesuai dengan si kecil dan pastinya yang dapat buatkan mereka berasa lebih selesa. Bukan saiz je yang penting, anda juga perlu memilih lampin yang sesuai dan mudah digunakan seperti Drypers Wee Wee Dry yang mempunyai TummyFit Guide.  

Cara pemakaian yang betul 

Drypers

Mama perlu pastikan bahagian leak-guard dibuka dengan betul untuk mengelakkan kebocoran. i

Kalau mama nak tahu, Drypers Wee Wee Dry dan Drypers DryPantz telah diperbaharui dengan mempertingkatkan lagi pelindung kebocoran (dual leak guard)  bagi memberikan perlindungan maksimum. 

Lampin SUPER kering, lebih cepat menyerap

Ha, lebih-lebih lagi  korang kena pastikan lampin si kecil dapat menyerap dan mengunci air dengan lebih efektif. 

Kesilapan seperti tidak memastikan pelekat dilekatkan dengan kemas, lampin tidak dipakai pada kedudukan yang betul, atau tidak memastikan bahagian kaki dan pinggang ditutup rapat boleh menyebabkan cecair keluar dari celah-celah lampin.

Takpe belajar sikit-sikit okay!

Tapi anda jangan risau, di pasaran sekarang, ada jenama lampin bayi yang berkualiti, perlindungan kebocoran maksima dan memberikan bayi anda keselesaan sepanjang hari.

Drypers Baharu Dengan Penambahbaikan Untuk Si Manja Kekal Selesa!

Bayi anda pasti tak meragam lagi sebabnya lampin bayi Drypers Wee Wee Dry (jenis tape) & Drypers DryPantz (jenis seluar). Drypers menambah baik kualiti lampin bayi yang SUPER KERING, LEMBUT & SERASI ! 

Mama-mama boleh pilih dari lampin jenis tape atau seluar yang paling padan dengan bayi. Dan sekarang ni adalah pek Drypers ni ada wajah baru. Ada 2 corak berbeza dalam setiap saiz lampin jugak. 

Drypers


Pasti ramai ibu bapa yang tarik nafas lega kan? Memandangkan jenama Drypers sering menjadi jenama pilihan mama-mama, jom kita lihat apa lagi ciri-ciri yang ditambah baik pasal lampin Drypers ni.

Drypers
  1. Kulit bayi kekal SUPER KERING hingga 10 jam 

Dengan tambahan lapisan Oriel baharu, Drypers Wee Wee Dry dan Drypers DryPantz boleh menyerap dengan berkesan dan kulit si manja akan kekal kering sehingga 10 jam! Haaa…mama-mama semua pasti lega. Tak pening pasal kulit baby ruam lagi.

 Tengok kita dap-dap tisu pun masih kekal kering je. 

Drypers
  1. Material lampin yang SUPER LEMBUT 

Lampin Drypers Wee Wee Dry dan Drypers DryPantz kini ditambah baik dengan material yang super lembut! Bila sentuh terus boleh rasa betapa lembutnya dan tidak akan meninggalkan sebarang kesan pada kulit bayi! Sesuai dengan kulit halus bayi.

Drypers
  1. Super Serasi untuk perlindungan kebocoran maksima 

Fungsi anti-kebocoran berganda pula, dengan dual-leak guard menjadikan lampin yang super serasi dan padan untuk semua saiz bayi. Paling penting mama-mama tak yah risau bocor. 

Drypers


Sertai Drypers Baby Club Untuk Dapatkan Beg Lampin Eksklusif

Bukan itu saja, Drypers turut mempunyai kelab khusus buat ibu bapa yang dikenali sebagai Drypers Baby Club tau. Drypers Baby Club kini mempunyai sehingga  800,000++ ahli aktif! 

Mama-mama mengandung yang mendaftar sebagai ahli baharu Drypers Baby Club sekarang akan mendapat ‘welcome gift’  iaitu beg lampin khas untuk bayi baru lahir anda, yang penuh dengan produk-produk Drypers termasuk lampin Drypers yang terbaru. 

Jangan risau, untuk ahli-ahli baharu yang tidak mengandung juga akan mendapat hadiah yang menarik! 

Ahli Drypers Baby Club juga boleh menikmati pelbagai manfaat seperti, dapatkan sampel percuma untuk mencuba lampin-lampin Drypers, mama dan papa juga boleh mengumpul mata ganjaran dengan setiap pembelian produk-produk Drypers dan gunakan mata ganjaran ini untuk menebus, hadiah hebat di Points Shop  Drypers Baby Club.

Tunggu apa lagi? Jom sertai Drypers Baby Club di SINI. Pastikan bayi anda menggunakan lampin Drypers untuk keselesaan berpanjangan. Dapatkannya di pasaraya berdekatan atau melalui kedai online rasmi Drypers! 

Teruskan membaca..
Berita lain yang popular...

Saya bukan ratu berita tapi RATU PENULIS KANDUNGAN BERBAYAR HIHIHI

Lagi dalam kategori Branded

Ke Atas