Connect with us

Oh! Media

5 Herba Semula Jadi Ini Beri Manfaat Kesihatan Luar Biasa

Branded

5 Herba Semula Jadi Ini Beri Manfaat Kesihatan Luar Biasa

Semua orang tahu asas menjaga pemakanan dan gaya hidup untuk mengekalkan hidup sihat. Tapi tidak semua yang dapat mengamalkan semua itu untuk badan lebih cergas dan dijauhkan dari masalah kesihatan.

Ada yang ‘tewas’ dengan godaan bermacam makanan enak di tempat kerja, majlis keraian dan paling susah sekali di rumah ibu bapa. Apa-apa pun, makanan tetap menjadi tumpuan dan sebahagian elemen penting dalam hidup seharian.

Tahu tak, ada 5 herba semula jadi yang terbukti berkesan untuk penjagaan kesihatan? Jom kami kongsikan.

Gymnema Sylvestre

Tumbuhan ini berfungsi dalam menyekat penyerapan glukosa dalam darah. Malahan, daunnya telah digunakan sejak berzaman dalam perubatan India untuk ribuan tahun lamanya. Juga dikenali sebagai ‘gurmar’ bermaksud pemusnah gula dalam bahasa Hindi.

Ganoderma lucidum

Ganoderma lucidum atau cendawan rishi ini kaya dengan polisakarida dan triterpene serta ramuan aktif yang dapat merangsang sistem imun dan antioksidan.

Misai Kucing

Misai Kucing atau nama saintifiknya Orthosiphon Stamineus berfungsi melawaskan kencing dan dipercayai dapat menurunkan tekanan darah.

Akar Manis

Akar Manis atau liquorice ini berupaya meredakan sakit perut. Ekstrak akarnya juga digunakan dalam ubat-ubatan tradisional.

Citron Jari

Tumbuhan dengan bentuk unik seperti jari seperti namanya ini dipercayai mempunyai banyak manfaat kesihatan seperti mengatasi gangguan pencernaan, meningkatkan imunisasi, mengurangkan keradangan serta merendahkan tekanan darah.

Untuk menikmati kesemua kebaikan herba semula jadi seakan mustahil kan? Tidak mudah untuk mendapatkan semua ini terutamanya bagi mereka yang sibuk bekerja.

Tak perlu risau sebabnya HURIX’S memperkenalkan HURIX’S GYMNEMA PLUS Herbal Tea. Hidup yang sihat bermula dengan gula rendah.

Dapatkan info lanjut mengenai HURIX’S GYMNEMA PLUS Herbal Tea ini di laman web rasmi HURIX’S dan ikuti Facebook dan Instagram mereka untuk info serta promosi terkini. Dapatkan HURIX’S Gymnema Plus Herbal Tea ini secara online di Shopee.

Teruskan membaca..
Berita lain yang popular...

Lagi dalam kategori Branded

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas