Connect with us

Oh! Media

(Video)”Kau Tak Nampak Polis Tu Ke?”, Lori Kantoi Langgar Lampu Isyarat Cuit Hati Netizen

Trending

(Video)”Kau Tak Nampak Polis Tu Ke?”, Lori Kantoi Langgar Lampu Isyarat Cuit Hati Netizen

Aduh, berdekah juga ohmedia lepas tengok video ni dekat Tiktok. Viral video sebuah lori yang gelabah reverse semula lepas cuba langgar lampu isyarat yang dah tukar merah.

Dalam video tu, lori tersebut baru nak try redah lampu isyarat, tapi tak-pasal-pasal terkantoi pula dengan satu kereta polis yang kebetulan lalu dari arah bertentangan. Lori tu pun apa lagi, kena reverse balik lah jawabnya. Tapi, kereta polis tu dah pun berhenti di tepi jalan, mungkin untuk kenakan tindakan ke atas pemandu.

Dengan background music yang seakan-akan kena dengan keadaan, video tersebut telah mendapat reaksi yang pelbagi dari netizen. Kebanyakannya memang terhibur dengan video tersebut. Tapi, tak kurang juga ada yang ambil berat dan risau tentang risiko yang boleh berlaku.

Apa-apapun, ohmedia nak pesan jangan lah nak langgar peraturan di jalan raya. Nanti, tak pasal-pasal kena saman. Lebih teruk lagi, mungkin boleh sebabkan kemalangan dan kehilangan nyawa. Bak kata orang, biar lambat asal selamat. Macam abang lori tu, haa tak tahu lah apa yang jadi. Moga baik-baik saje la abang ya hehehe.

Kredit: Tiktok

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media

Penulis sepenuh masa di Oh! Media yang juga sepenuh masa ingin menyampaikan manfaat kepada rakyat Malaysia.

Comments

Lagi dalam kategori Trending

To Top