Connect with us

Oh! Media

Tasik Cermin Kini ‘Sah’ Ditutup!

tasik cermin

Trending

Tasik Cermin Kini ‘Sah’ Ditutup!

Tular sebelum ini seorang lelaki terjun ke dalam Tasik Cermin dan membuatkan semua orang bimbang jika aksi itu membuatkan tasik tersebut ditutup.

ADVERTISEMENT

BACA: Netizen Bimbang Tasik Cermin Ditutup Gara-Gara Seorang Lelaki Terjun Mandi

Tasik Cermin yang terletak di Ipoh, Perak yang menjadi tumpuan pelancong kini sah ditutup bermula semalam, Isnin kerana perbuatan lelaki yang bertindak terjun ke dalam tasik tersebut.

Ditutup sehingga siasatan kes selesai

tasik cermin

Menerusi laporan Sinar Harian, Datuk Bandar Ipoh Datuk Rumaizi Baharin berkata, kawasan di sekitar tasik itu akan ditutup sehingga siasatan ke atas kes tersebut selesai dijalankan. Pembukaan semula tasik itu akan diberitahu kelak kepada orang ramai.

Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) telah menubuhkan satu pasukan khas bagi menyiasat kejadian itu dan kes masih dalam siasatan lanjut.

Menurutnya, tindakan akan dikenakan kepada individu tersebut dan identitinya masih dalam siasatan. Kawasan Tasik Cermin itu berada di bawah pengurusan Geopark Kinta dan pelancong tidak dibenarkan untuk bermandi-manda di kawasan tersebut.

Semoga siasatan ini cepat diselesaikan dan tasik ini dapat dikunjung semula oleh pelancong. Janganlah buat benda yang aneh-aneh lagi wahai netizen, tak pasal-pasal orang lain yang dapat kemudaratannya.

Kredit: Sinar Harian

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas