Connect with us

Oh! Media

“Tak Sepatutnya Aku Buat Macam Tu” – Lelaki Hina Islam Mohon Maaf Lepas ‘Berkicap’ Kena Belasah

Trending

“Tak Sepatutnya Aku Buat Macam Tu” – Lelaki Hina Islam Mohon Maaf Lepas ‘Berkicap’ Kena Belasah

Tindakan melampau seorang lelaki sengaja mencetuskan provokasi dengan menghina agama Islam mengundang padah apabila dia dipukul orang awam.

ADVERTISEMENT

Dalam video tular, lelaki itu didapati mencabar badan bukan kerajaan (NGO) yang selama ini memperjuangkan agama Islam supaya ‘try’ dirinya terlebih dahulu.

Terbaru, pendakwah selebriti PU Syed berkongsi video permohonan maaf yang dibuat lelaki ini selepas ‘berkicap’ dibelasah. Kata lelaki ini, dia sebenarnya mahu tunjuk tak sepatutnya dia lakukan perkara seperti itu. Dia berharap orang ramai dapat mengambil pengajaran daripadanya.

Salam sejahtera dan apa khabar. Apa-apa yang berlaku saya minta maaf. Tengok, dah teruk kena ni. Aku tak salahkan mereka-mereka itu semua. Aku faham, sebenarnya aku nak tunjuk tak sepatutnya aku buat macam tu. So, kat luar itu janganlah buat macam ini lagi ye. Aku nak gerak dulu. Settle la ye.

Dalam hantaran terbaru yang dibuat PU Syed, lelaki itu dipercayai telah ditahan pihak berkuasa. Dia dilihat diiring keluar daripada rumahnya oleh anggota polis.

Memetik laporan Kosmo!, lelaki tersebut dipercayai ditahan di sekitar kawasan Puchong, Selangor.

Kredit: PU Syed

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Comments

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas