Connect with us

Oh! Media

Suami Ejen Kosmetik Kena Culik Ditahan Polis, Dipercayai Ahli Penyeludupan Dadah

Trending

Suami Ejen Kosmetik Kena Culik Ditahan Polis, Dipercayai Ahli Penyeludupan Dadah

Sejak beberapa hari lalu kecoh berita penculikan melibatkan seorang wanita yang juga merupakan ejen kosmetik. Wanita itu telah dilarikan sekumpulan lelaki menaiki kereta dari kediamannya di Kampung Semat Jal, Tumpat.

ADVERTISEMENT

Pemanku Ketua Polis Kelantan, Datuk Muhamad Zaki Harun mengesahkan kejadian itu dan apa yang lebih mengejutkan adalah apabila kes ini berkait dengan perselisihan di antara ahli sindiket dadah.

Mangsa tahu suaminya terlibat sindiket dadah

Suami mangsa, Mohd Naim dipercayai terlibat dengan aktiviti penyeludupan dadah dan ditahan ketika ini bersama-sama seorang wanita.

Kita sudah memohon bantuan daripada pihak berkuasa Thailand bagi menyelamatkan mangsa berusia 36 tahun dan usaha ke arah itu giat dilakukan.

Polis juga percaya mangsa mengetahui aktiviti yang dilakukan suaminya selain mengenali suspek yang melarikannya kelmarin.

Mangsa sebelum ini dilaporkan telah dilarikan dengan kereta jenis Toyota Vios dan saksi ada melihat sekumpulan lelaki dan seorang wanita menaiki bot menuju ke negara jiran. Kereta Vios juga dijumpai di sebuah pangkalan haram di sempadan negara.

Kredit: Harian Metro

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas