Connect with us

Oh! Media

Sambutan Tahun Baru Diganti Dengan Majlis Tahlil Untuk Mangsa Banjir

sambutan

Trending

Sambutan Tahun Baru Diganti Dengan Majlis Tahlil Untuk Mangsa Banjir

Sambutan ambang tahun baharu yang telah dijadualkan bagi tahun 2022 telah dibatalkan oleh kerajaan negeri demi menghormati kejadian banjir yang berlaku baru-baru ini.

ADVERTISEMENT

BACA: “Sambutan Tahun Baru Dibenarkan, Tapi..” – KJ

Menurut laporan Kosmo, Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari menyatakan sambutan tahun baru itu akan digantikan dengan majlis tahlil, bacaan doa selamat dan zikir munajat di seluruh masjid di negeri Selangor.

Menghormati dan bersimpati dengan kejadian banjir

sambutan

Datuk Seri Amirudin turut menggalakkan surau dan masjid untuk menganjurkan majlis tahlil khas buat mangsa banjir. Program ini katanya akan diketuai oleh Jabatan Agama Islam Selangor.

Beliau juga turut menasihatkan syarikat swasta untuk turut membatalkan sambutan tahun baru sebagai tanda menghormati dan bersimpati dengan kejadian banjir besar yang melanda Selangor pada 18 Disember lalu.

Sepanjang tragedi banjir di Selangor telah mengakibatkan 25 kematian dengan melibatkan 44,000 mangsa banjir secara keseluruhannya.

Semoga majlis ini dapat meredakan kesusahan mangsa dan banjir yang berlaku di kawasan-kawasan yang terlibat. Sesungguhnya, hanya Allah yang mampu mengangkat musibah yang berlaku di Malaysia ini.

Kredit: Kosmo

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Trending

Instagram TiktokFacebook Twitter YouTube Telegram Whatsapp

30 Hari Paling Trending

Ke Atas