Connect with us

Oh! Media

Netizen Tak Puas Hati Nasi Lemak Dapat Rating ‘Okay’, Kalah Dengan Bubur Ayam Indonesia

Trending

Netizen Tak Puas Hati Nasi Lemak Dapat Rating ‘Okay’, Kalah Dengan Bubur Ayam Indonesia

Gara-gara meletakkan kedudukan nasi lemak sebagai ‘okay’ dengan rating 3.9 bintang, hantaran di laman Facebook TasteAtlas menerima reaksi kurang menyenangkan netizen Malaysia.

ADVERTISEMENT

Dalam senarai yang memaparkan makanan terbaik Asia Tenggara itu, nasi lemak berada seiring dengan chillie crab dari Singapura dan banh xeo dari Vietnam.

Sementara itu, hidangan lumpiang Shanghai dan tortang talong dari Filipina berada di kedudukan teratas dengan 4.8 bintang diikuti bubur ayam Indonesia sebanyak 4.7 bintang.

Hidangan Pho dari negara Vietnam, Pad Thai dari Thailand dan Satay dari Indonesia pula dilabelkan sebagai ‘Great’. Difahamkan, kedudukan ini ditentukan berdasarkan undian pengikut laman Facebook TasteAtlas sendiri.

Rata-rata netizen meluahkan rasa tidak puas hati dan mempertikaikan keputusan undian. Masing-masing tampil mempertahankan keenakan makanan kegemaran masing-masing terutamanya nasi lemak.

Ada juga yang mempertahankan bubur ayam Indonesia dan menyatakan hidangan itu bukanlah ‘kosong’ seperti yang disangkakan. Bubur ayam itu dipenuhi dengan pelbagai lauk pauk sebagai pelengkap hidangan.

Kredit: TasteAtlas

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas