Connect with us

Oh! Media

Oh! Tidak

Mengaku Tak Bersalah, Peguam Rizal Ghazali Siap Minta Kadar Jaminan Dikurangkan

Sebelum ini tular satu berita mendakwa pemain pertahanan Sabah FC, Mohd Rizal Mohd Ghazali didakwa pukul kekasihnya hingga cedera di sebuah hotel, dua minggu lalu.

BACA: Pemain Bola Sepak Ingin Bertunang Punca Gaduh Dengan Teman Wanita Di Hotel

IKLAN

Pemain bola itu didakwa atas dua pertuduhan memukul kekasihnya, Hani Farhana Hasrul Sani dan membuat khianat dengan merosakkan telefon bimbit mangsa.

Rizal mengaku tak bersalah

rizal

Walau bagaimanapun, atlet berusia 31 tahun itu mengaku tidak bersalah selepas pertuduhan dibaca di hadapan Majistret Zhafran Rahim Hamzah.

Timbalan Pendakwa Raya, Siti Maryam Jamilah Md Kamal mencadangkan Rizal diberi ikat jamin sebanyak RM7,000 dan memenuhi syarat tambahan iaitu tidak akan mengganggu mangsa serta saksi.

Namun peguam tertuduh, Datuk Suraj Singh meminta agar kadar jaminan itu dikurangkan atas alasan anak guamnya memberi kerjasama yang baik sepanjang siasatan.

Dia merupakan bekas pemain skuad Harimau Malaya, perlu menanggung ibu bapanya selain tiada risiko untuk melarikan diri.

Zhafran membenarkan tertuduh diikat jamin sebanyak RM3,500 dengan seorang penjamin dan memenuhi syarat tambahan oleh pihak pendakwaan. Sebutan semua kes ditetapkan pada 24 Ogos depan.

Kredit: Sinar Harian

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Bukan seorang doktor, Mini merupakan penulis beretika di Oh! Media yang akan cuba mencari dan menyebarkan maklumat dan info sahih lagikan benar. Tiada yang benar melainkan benar yang sebenar-benarnya.

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Ke Atas