Connect with us

Oh! Media

Makin Intense Kopi, Makin ‘Keras’ Personaliti Individu. Boleh Percaya Ke?

Trending

Makin Intense Kopi, Makin ‘Keras’ Personaliti Individu. Boleh Percaya Ke?

Kopi boleh dikatakan sebagai minuman yang popular dalam kalangan masyarakat Malaysia. Manakan tidak, kopi ni boleh didapati dengan mudah tak kira di mana korang berada.

ADVERTISEMENT

Cuma tinggal pilih, nak yang mahal atau yang murah je!

Apa yang menyebabkan kopi ni menjadi satu keperluan bagi pengemarnya adalah kerana ia mengandungi sejenis bahan psikoaktif yang dipanggil kafein, dan kesan bahan inilah yang dicari oleh penggemar kopi.

Intensiti kopi mempengaruhi personaliti individu?

Tidak dinafikan kopi mempunyai banyak kebaikan seperti mengurangkan risiko penyakit diabetes jenis 2, kurangkan risiko Parkison, tingkatkan kemahiran kognitif dan banyak lagilah!

Tapi pengambilan kopi ni perlulah diambil dalam kuantiti sederhana dan tidak berlebihan.

Cakap tentang kopi baru-baru ni Moconna dan Ohmedia telah bereksperimentasi dengan menemubual beberapa individu dan cuba membaca personaliti mereka melalui pilihan kopi. Korang agak-agak betul tak tekaan kami?

Nak tau lebih lanjut, korang kenalah tengok video kat atas sampai habis. Jangan lupa untuk komen tahap intensiti kopi kegemaran korang tau.

Kalau korang nak uji tahap kopi korang pula, cubalah Moccona kopi yang mempunyai pilihan intensiti berbeza, yang pasti memenuhi keperluan kafein harian korang!

Maklumat lanjut mengenai kopi Moccona layari https://www.moccona.my/.

Teruskan membaca..
Berita lain yang popular...

Lagi dalam kategori Trending

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas