Connect with us

Oh! Media

“Harap Lebih Profesional” – Individu Ini Tegur Chef Ammar, Tulis Surat Terbuka

Trending

“Harap Lebih Profesional” – Individu Ini Tegur Chef Ammar, Tulis Surat Terbuka

Terkilan harga makanan dikritik mahal seperti Tel Aviv, Chef Ammar menerusi sesi live menunjukkan bukti kepada pengikut bahawa dia hanya menggunakan barang berkualiti dalam masakannya.

ADVERTISEMENT

BACA: Terkilan Harga Makanan Dikecam Mahal, Chef Ammar Tunjuk Bukti Guna Bahan Terbaik

Chef ini dipercayai turut membandingkan cara penyediaan makanannya dengan kebanyakan tukang masak Melayu di luar sana.

@momomqms Chef ammar #nasiarabchefammar #koyak #silaturrahim #puasa #beritatiktok #kasihsayang #fyp #fypシ #respect #malaysiatiktok ♬ original sound – Mr.Momo

Perkara ini telah menimbulkan rasa kurang senang seorang individu. Di Twitter dia telah menulis satu surat terbuka memberi teguran kepada Chef Ammar supaya lebih profesional.

Menurut Mohammad Faeez Harith, dia merasakan Chef Ammar berhak marah di atas segala kritikan netizen namun dia tidak bersetuju apabila Chef Ammar mula membandingkan dan menempelak segelintir peniaga Melayu.

Jelasnya perbandingan itu sukar diterima kerana ada je dapur di bawah seliaan tukang masak Melayu yang mempunyai tadbir urus yang baik.

Katanya lagi, tindakan Chef Ammar itu seolah-oleh memukul rata semua tukang masak Melayu dan ianya adalah tidak wajar.

Oleh itu, dia harap Chef ini boleh bersikap lebih profesional dan tidak menimbulkan isu perkauman dalam menjawab kritikan.

Individu ini berharap para pengkritik dapat memohon maaf kepada Chef Ammar dan Chef Ammar juga memohon maaf kerana telah memerli peniaga Melayu secara pukul rata. Dia sendiri meminta maaf kerana terpaksa memberi teguran.

Kredit: Twitter Mohammad Faeez Harith

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Twitter Oh!Media.

Lagi dalam kategori Trending

Instagram TiktokFacebook Twitter YouTube Telegram Whatsapp

30 Hari Paling Trending

Ke Atas