Connect with us

Oh! Media

Berang Ditegur Langgar SOP, Warga Emas Tendang Siap Ugut Mahu Bunuh Anggota Polis

Trending

Berang Ditegur Langgar SOP, Warga Emas Tendang Siap Ugut Mahu Bunuh Anggota Polis

Akibat berang ditegur polis kerana berkumpul lebih daripada dua orang di sebuah restoran, seorang lelaki dengan beraninya telah menendang dan mengugut untuk membunuh seorang anggota polis di Petaling Jaya, pada malam semalam.

ADVERTISEMENT

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal berkata, kejadian berlaku pada jam 9.30 malam ketika sepasukan anggota polis sedang membuat rondaan cegah jenayah di Taman Sri Manja.

Ketika rondaan dilakukan, sepasukan polis melihat beberapa individu berkumpul lebih daripada dua orang di satu meja di sebuah restoran dan bertindak menegur mereka.

Beberapa individu telah beredar selepas ditegur, namun seorang lelaki berusia 62 tahun tiba-tiba datang ke arah anggota polis dan mengugut mahu membunuh salah seorang anggota. – Katanya.

Nik Ezanee berkata, suspek juga tidak mahu memberi bekerjasama dan bertindak menendang seorang anggota ketika proses tangkapan itu dilakukan.

Suspek ditahan dan dibawa ke Balai Polis Petaling Jaya namun suspek bertindak mengeluarkan kata-kata kesat kepada anggota polis.

Suspek kini direman selama tiga hari bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 506 dan Seksyen 186 Kanun Keseksaan serta Seksyen 90 Akta Polis 1967. – Kata Nik Ezanee.

Mungkin anggota polis yang tegur tu nampak lebih muda daripada dia barangkali. Kadangkan memang ada warga emas yang pantang bila ditegur, lebih-lebih lagi yang tegur pula muda daripada mereka.

Kredit: Sinar

Comments

Lagi dalam kategori Trending

30 Hari Paling Trending

Ke Atas