Connect with us

Oh! Media

spm

Trending

“Andai Bapa Aku Macam Ni..” -Tak ada ‘A’ Dalam Result SPM, Netizen Sebak Dengar Nasihat Ayah Pelajar Ini

Kecoh di media sosial, semua pelajar SPM 2021 telah memuat naik keputusan SPM yang baru je keluar semalam. Ada yang dapat result bagus, ada juga yang kurang memuaskan. Namun, nasihat seorang ayah kepada pengguna TikTok notekin telah membuatkan netizen sebak.

ADVERTISEMENT

BACA: “Tak Sangka FYP” – Lelaki Ini Tak Segan Tayang Result SPM Walaupun Berderet Gagal

Sudah pasti sebagai seorang anak, kita nak beri yang terbaik buat ibu ayah kan? Sebagai pelajar sekolah, mendapat keputusan yang cemerlang adalah salah satu ‘hadiah’ yang boleh diberikan buat ibu ayah.

Ayah bagi anak semangat

@notekinn.__ sorry takdpt bagi results yang baik ii ❤️. #spm2021 ♬ bunyi asal – privateikin_ – 20 JUNE 🎉🦋

Pengguna TikTok Notekin yang merupakan calon SPM 2021 telah memuat naik sebuah video pendek, di mana ayahnya menanyakan keputusan SPM nya.

Remaja tersebut memberitahu keputusan yang diperoleh bagi SPM 2021 adalah 1B 2C 2D 2G dan menunjukkan tiada A dalam mana-mana mata pelajaran.

Remaja ini juga meminta maaf kepada ibu bapanya.

Kau dah cuba, tak apa lah, mana yang dapatlah.. at least akhlak kau jaga, maruah diri jaga, itu yang ayah harapkan.

Kerajinan kau, taat kepada ibu bapa dan jadi anak yang solehah.

Namun, kata-kata nasihat yang diberikan oleh ayahnya itu telah membuatkan netizen yang menonton video tersebut sebak dan mengatakan bahawa remaja tersebut sangat ‘beruntung’ memiliki ayah yang supportive.

Bestnya family terima..

spm

Andai bapa aku macam ni..

spm

SPM bukan segalanya

spm

Alhamdulillah, SPM ini hanya permulaan untuk buka buku baru. Apa pun keputusan yang adik-adik dapat, itulah yang terbaik. Teruskan jadi insan yang rajin berusaha, yang berguna untuk keluarga dan negara okay!

Kredit: notekin

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media 

Penulis di Oh! Media berkaitan isu-isu terkini dan hiburan di media sosial yang mampu memberikan manfaat serta membuka peluang kepada rakyat Malaysia agar sentiasa mengetahui isu semasa dengan lebih pantas.

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas