Connect with us

Oh! Media

Anak Gabenor Jawa Barat Hanyut Di Sungai Aare Swiss, Pesanan Ibu Bikin Sebak

Trending

Anak Gabenor Jawa Barat Hanyut Di Sungai Aare Swiss, Pesanan Ibu Bikin Sebak

Selepas seminggu anak Gabenor Jawa Barat hilang di Sungai Aare, pihak berkuasa Switzerland menukar status operasi pencarian orang hilang kepada pencarian mangsa lemas.

ADVERTISEMENT

Memetik laporan Utusan, Majlis Ulama Indonesia (MUI) Jawa Barat memaklumkan bahawa Ridwan Kamil dan isterinya, Atalia yakin bahawa anak mereka Emmeril Kahn Mumtadz yang hanyut dibawa arus deras sudah meninggal dunia.

Menerusi satu notis, MUI Jawa Barat mengajak penduduk membuat solat jenazah ghaib untuk kesejahteraan Eril yang masih tidak ditemui sehingga kini.

Di Instagram, ibu mangsa, Atalia memuat naik luahan isi hati yang membuat orang ramai sebak. Dalam perkongsian itu, si ibu menyatakan mahu pulang dulu ke Indonesia.

Si ibu menitipkan anak dalam jagaan dan perlindungan terbaik daripada sang pemilik sebenar, Allah SWT tak kira di mana si anak berada.

Di Sungai Aare yang indah itu, si ibu berkata dia melepaskan anak untuk bertemu lagi suatu masa nanti. Sebagai seorang ibu, dia sentiasa mendoakan kesejahteraan buat anaknya.

Di ruangan komen, rata-rata sebak membaca pesanan si ibu dan mendoakan semoga keluarga itu tabah menghadapi dugaan berat ini.

Kredit: Instagram ataliapr

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas