Connect with us

Oh! Media

(Video) “Pedih Dengar Bunyi Tu” – Budak Main Bawah Flat Selamba Ketuk Kereta Orang, Netizen Tanya Mak Ayah Mana

Oh! Tidak

(Video) “Pedih Dengar Bunyi Tu” – Budak Main Bawah Flat Selamba Ketuk Kereta Orang, Netizen Tanya Mak Ayah Mana

Di TikTok, viral satu rakaman video menunjukkan beberapa orang kanak-kanak bermain di kawasan parking kereta dipercayai di sebuah flat perumahan.

ADVERTISEMENT

BACA: “Spoil Mood Aku Nak Makan” – Wanita Berang Dilempar Najis Dari Sebuah Flat

Seorang daripada kanak-kanak itu dilihat mengetuk kereta yang diparkir menggunakan objek seperti rotan. Perakam yang merakam video daripada aras rumahnya tak menjerit untuk tegur kerana menghormati waktu Maghrib.

@frhnbhah Orang punya jagaa kereta, macam tuu ja depaa buat main 😅 Kepada makpak yang adaa anak kecil suka main dekat bawah flat atau kawasan parking keretaa, tolong pantau nahh 😇 bukan takmau tegoq/marah, masa nih maghrib, tk elok nak jerkahh sebab dok tingkat atas 🙏 Kalau kereta calaq nah bukti p claim kat makpak dia 😬 #fyp #masukberandafyp ♬ original sound – Frhnbhah

Dia mempersoalkan kenapa ibu bapa biar je anak main tanpa dipantau sehingga merosakkan harta benda orang lain.

Katanya lagi, video dirakamnya ini boleh dijadikan bukti jika kereta diketuk itu calar balar.

Orang punya jagaa kereta, macam tuu ja depaa buat main. Kepada makpak yang ada anak kecil suka main dekat bawah flat atau kawasan parking kereta, tolong pantau nahh. Bukan takmau tegoq/marah, masa nih maghrib, tak elok nak jerkah sebab dok tingkat atas. Kalau kereta calaq nah bukti p claim kat makpak dia.

Meninjau ke ruangan komen, netizen meluahkan rasa ‘sakit hati’ mendengar bunyi ketukan kereta. Mereka berharap ibu bapa lebih bertanggungjawab jaga anak selepas ini.

Iyalah, kita hidup berjiran dan bermasyarakat mestilah nak hidup harmoni je kan? Dah jadi macam ni siapa nak tanggungjawab?

Kredit: TikTok @frhnbhah

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas