Connect with us

Oh! Media

Sebulan Berlalu, Guru Disyaki Rogol 2 Pelajar Masih Belum Dijumpai

dirogol

Oh! Tidak

Sebulan Berlalu, Guru Disyaki Rogol 2 Pelajar Masih Belum Dijumpai

Terdapat satu kejadian dimana seorang guru disyaki merogol dua pelajar perempuan sebuah sekolah menengah di Sebauh, Bintulu pada bulan lepas masih tidak dapat dijejaki.

ADVERTISEMENT

BACA : Guru Durjana Rogol 13 Pelajar Hingga Lahir Bayi Dipenjara Seumur Hidup

Menurut laporan Harian Metro, Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telah membekukan gaji guru berkenaan selepas kejadian yang dipercayai berlaku pada 27 dan 29 Julai lepas melibatkan dua mangsa yang baru saja berusia 14 tahun. Apa punya cikgu macam ni?!

Kes ini sudah dirujuk kepada Lembaga Tatatertib Kumpulan Pengurusan dan Profesional, Jabatan Pendidikan Negeri Sarawak dan perkara ini dikatakan sendiri Menteri Pembangunan Wanita, Kanak-Kanak dan Kesejahteraan Komuniti, Datuk Seri Fatimah Abdullah.

Polis masih memburu suspek yang menghilangkan diri sejak kes itu terbongkar bulan lalu dan saya berharap pihak berkuasa lain termasuk Jabatan Imigresen Malaysia dapat mengesan suspek.

Orang ramai yang mempunyai maklumat berhubung lokasi suspek diminta untuk hubungi Bilik Gerakan Ibu Pejabat Polis Daerah Bintulu di talian 086-318304.

Semoga guru berkenaan berjaya ditahan. Tak guna!

Kredit: Harian Metro

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas