Connect with us

Oh! Media

Sebelum Ini Viral Penuh Orang Waktu PKP, Hari Ini IKEA Umum Ada Kes Positif

Oh! Tidak

Sebelum Ini Viral Penuh Orang Waktu PKP, Hari Ini IKEA Umum Ada Kes Positif

Ramai yang meluahkan rasa bimbang mereka bila melihat keadaan PKP2.0 tidak ketat seperti PKP tahun lalu. Kita dapat lihat sendiri keadaan tempat kita yang masih sesak dengan orang seperti tak ada apa berlaku.

ADVERTISEMENT

Sebelum ini juga tersebar gambar menunjukkan orang beratur panjang dan bersesak untuk membeli barang kelengkapan rumah di sebuah gedung perabot terkemuka IKEA. Hasilnya?

Hari ini IKEA Malaysia dalam satu kenyataan rasmi telah mengesahkan penutupan IKEA cawangan Cheras bermula 25 Januri 2021 selepas pengawal keselamatan mereka disahkan positif Covid-19.

Kes ini berjaya dikesan berikutan ujian saringan rutin yang dijalankan pihak IKEA bagi memastikan keselamatan pekerja dan pelanggan terjamin.

Kami akan terus melaksanakan langkah keselamatan termasuk mengubah pekerja dari pihak vendor perkhidmatan, pengesanan kontak rapat dan ujian swab, kuarantin untuk kontak rapat serta kerja sanitasi. – Tulis kenyataan terbabit.

Harap kita dapat gunakan tempoh yang ada ini untuk kurangkan peningkatan kes baharu dan elakkan untuk pergi ke tempat yang sesak. Lebih ramai yang akan terjejas sekiranya kita gagal menggunakan waktu ini sebaiknya.

Kredit: IKEA

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas