Connect with us

Oh! Media

Ramai Sebak Lihat Budak Jual Mangga Tepi Jalan Tertidur Dalam Longkang

budak jual mangga

Oh! Tidak

Ramai Sebak Lihat Budak Jual Mangga Tepi Jalan Tertidur Dalam Longkang

Sedih sebenarnya bila lihat ada anak-anak kecil terpaksa menjual di jalanan semata-mata ingin membantu keluarga. Anak-anak ini tak dapat fokus dalam pelajaran dan juga yang tak dapat ke sekolah kerana kemiskinan.

ADVERTISEMENT

Baru-baru ini, tersebar video di TikTok menunjukkan seorang kanak-kanak perempuan gigih mencari rezeki di tepi jalan sekitar kawasan Sepanggar, Kota Kinabalu, Sabah.

Apa yang lebih membuatkan orang ramai sebak bila kanak-kanak tu tertidur di dalam longkang dalam keadaan hujan sambil memegang payung.

Sayu tengok adik ni masa cod barang… Semoga Allah sentiasa murahkan rezeki adik ni skeluarga.

@deylahabib94 Sayu tgok adik ne masa cod brg… Semoga Allah sentiasa murahkan rezeki adik ni skeluarga. #fyp #xyzcba #fypdongggggggg #forgoupage ♬ Ambient-style emotional piano – MoppySound

Difahamkan, pemilik video berkenaan turut kembali ke lokasi sama bagi memberikan sumbangan kepada kanak-kanak itu.

Selain itu, dia juga sempat bertemu dengan rakan-rakan serta abang kanak-kanak tersebut yang juga sedang menjual mangga.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata orang ramai turut berasa sebak melihat keadaan kanak-kanak itu yang gigih membantu keluarga di awal usia dan ada juga segelintir netizen yang berbaik hati untuk memberi sumbangan kepada mereka.

Kenapa duduk dekat longkang bahaya… kesian adik ni – Netizen.

Terima kasih puan sudah cukup baik membantu kerana video ini mungkin ada insan-insan baik datang menghulur bantuan kewangan.- Netizen.

@deylahabib94 Replying to @oloblob jumpa suda adik tuu.. Stelah mncarii dkt sejam😅 #fyp #foryoupage #fypdongggggggg #xyzcba ♬ Ambient-style emotional piano – MoppySound

Kredit: TikTok

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas