Connect with us

Oh! Media

Lihat Gadis Cantik? Tular Video Kepala Lelaki Tersepit Celah Eskalator

escalator

Oh! Tidak

Lihat Gadis Cantik? Tular Video Kepala Lelaki Tersepit Celah Eskalator

Tular video di Indonesia di mana ada seorang lelaki tersepit di eskalator di sebuah pusat beli-belah membuatkan semua pengunjung cemas.

ADVERTISEMENT

BACA: (Video) Kereta Sedang Bergerak, Pemandu Selamba Biarkan Kanak-Kanak Bertenggek Tepi Tingkap

Video yang di muat naik di Instagram @makasar_iinfo telah membuatkan pelbagai reaksi dari netizen dan rata-rata pelik bagaimana lelaki tersebut boleh tersepit di celah escalator tersebut.

Berlaku di pusat beli belah Mangga Dua, Jakarta

Kejadian ini berlaku di pusat beli belah Mangga Dua, Jakarta. Video itu menunjukkan empat orang individu telah membantu lelaki yang tersepit itu. Kepala lelaki itu telah tersangkut di antara pemegang eskalator dan dinding.

Apabila mangsa tersepit, eskalator itu telah dimatikan dan orang ramai sama-sama membantu menarik keluar kepala mangsa namun tidak berjaya.

Setelah dibantu oleh kira-kira 10 orang pengunjung, akhirnya kepala mangsa tersebut berjaya diselamatkan.

Netizen yang menonton video itu kebanyakannya ketawa kerana pelik sebenarnya bagaiman kepalanya boleh tersepit di celah eskalator. Ada juga yang mengatakan mungkin lelaki tersebut melihat wanita cantik, membuatkannya tak perasan akan eskalator tersebut.

escalator

Pelbagai reaksi diberikan oleh netizen di ruangan komen tersebut. Apa-apa pun, semoga semua yang naik eskalator berhati-hati selepas ini. Nasib baik kepala lelaki itu berjaya diselamatkan. Kalau tak? Mesti pusat beli belah tu dah kena tutup kan? Haha.

Kredit: Instagram

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas