Connect with us

Oh! Media

“Kenapa Nak Politikkan Isu Banjir Dalam PRU?” – Dakwa Pembangkang Takut Ditolak Rakyat, Wanita Teruk Dikecam Netizen

Oh! Tidak

“Kenapa Nak Politikkan Isu Banjir Dalam PRU?” – Dakwa Pembangkang Takut Ditolak Rakyat, Wanita Teruk Dikecam Netizen

Seorang wanita dikecam teruk selepas mengeluarkan kenyataan bahawa pihak pembangkang hanya mempolitikkan isu banjir bagi menghadapi Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15) kerana takut akan ditolak rakyat.

ADVERTISEMENT

BACA: “Kami Dah Selidik Dengan MetMalaysia, Kita Adakan PRU Sebelum Banjir” – Zahid Hamidi

@najihahyasim Pakatan harapan politikkan isu banjir dalam pru #pru15 #pru15tolakph #tiktok #fyp #puteriumno ♬ original sound – Najihah Yasim

Menurutnya, isu banjir hanya dijadikan sebagai alasan untuk menunjukkan pihak pembangkang mengambil berat tentang perkara ini sedangkan tiada tindakan awal diambil terhadap mereka yang terjejas dengan banjir.

Kenapa nak mempolitikkan isu banjir dalam Pilihan Raya Umum? Sedangkan hari ini, ketika banjir yang sedang melanda di Johor, di mana pemimpin parti pembangkang yang lain? 

Mereka hanya berpolitik, berpolemik, menunjukkan mereka ‘concern’ pada rakyat. Hakikatnya, mereka tidak berbuat apa-apa dan mereka hanya mahu PRU dilewatkan kerana mereka takut berhadapan dengan rakyat.

Kenyataan wanita dikecam netizen

Kenyataan dibuat wanita itu bagaimanapun dilihat tidak dipersetujui kebanyakkan netizen di Twitter yang mengecam wanita tersebut.

Di ruangan komen, rata-rata netizen tidak bersetuju sekiranya PRU-15 mahu diteruskan dalam keadaan rakyat ketika ini risau dengan kebarangkalian banjir yang sangat tinggi.

Apa pandangan korang tentang perkara ni?

KRedit: TikTok najihahyasim | Twitter lady_bugg11

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Teruskan membaca..
Berita lain yang popular...

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas