Connect with us

Oh! Media

7 Tahun Kahwin Masih Belum Ada Cahaya Mata, Wanita Terguris Bila Dituduh ‘Tak Sihat’

tips hamil

Oh! Tidak

7 Tahun Kahwin Masih Belum Ada Cahaya Mata, Wanita Terguris Bila Dituduh ‘Tak Sihat’

Bagi pasangan yang berkahwin, kehadiran cahaya mata merupakan saat yang paling ditunggu-tunggu. Bukan sahaja menjadi penyeri rumahtangga, cahaya mata dapat mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan.

ADVERTISEMENT

Namun, tidak semua ditakdirkan mempunyai anak seawal tempoh setahun pertama berkahwin. Ada yang terpaksa menunggu bertahun-tahun dan diuji dengan pelbagai tohmahan daripada orang sekeliling.

Seperti kisah yang dikongsi wanita ini, selama tujuh tahun berkahwin dia masih belum dikurniakan zuriat. Dia pernah ditegur berbadan besar menyebabkan dirinya sukar hamil. Paling menyedihkan apabila teguran tersebut dibuat secara terang-terangan di hadapan orang ramai.

viral tiktok

Dah 7 tahun usia perkahwinan ini, tapi kami masih belum dikurniakan zuriat.

Sejak kejadian itu, dia nekad untuk mengurangkan berat badan dan berjaya turun sehingga 20 kilogram. Meskipun begitu, ada pula ‘mulut’ yang menuduhnya sakit dan tidak subur.

sukar hamil

Pedih dengan tuduhan itu, wanita ini berkata tiada seorang pun isteri yang tidak menginginkan anak. Dia percaya dengan rezeki Allah SWT dan tidak pernah sesekali mempertikaikan hal itu.

Kredit: naeamy

+ Baca respon pembaca di Facebook & Telegram Oh!Media.

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas