Connect with us

Oh! Media

Kecoh MB Kedah Lepuk Kepala Pelajar, Rupanya Sebab Minta Sumbangan Saat Akhir

sanusi lepuk

Oh! Negara

Kecoh MB Kedah Lepuk Kepala Pelajar, Rupanya Sebab Minta Sumbangan Saat Akhir

Tular di media sosial rakaman memaparkan Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor mengetuk kepala seorang pelajar perempuan dengan helaian kertas.

ADVERTISEMENT

BACA: Ramai Tak Sangka Ini Wajah MB Kedah Sanusi Ketika Muda Sebab Terlalu Kacak

Orang ramai yang menonton video itu memberikan pelbagai reaksi. Ada yang terkejut dan ada juga yang menganggap itu adalah gurauan semata-mata.

mb kedah

Memetik laporan Malaysia Kini, Menteri Besar itu bertindak demikian dipercayai kerana pelajar berkenaan meminta sumbangan untuk ke politeknik pada saat akhir. Namun begitu, sumbangan sebanyak RM650 tetap diberi.

menteri

Jelas Sanusi lagi, dia hanya bergurau dalam masa yang sama menegur pelajar berkenaan. Beliau juga berasa tidak adil jika orang luar mahu mengadili tingkah laku orang Kedah berdasarkan kebiasaan adat Kuala Lumpur.

Lepuk dengan sehelai kertas (surat) saja, bukan dengan kayu. Melawak dengan anak-anak, lagu tu lah cara kami kat kampung ni melawak.

Antara yang mengkritik tindakan Menteri Besar itu adalah Timbalan Presiden Muda Amira Aisya Abd Aziz. Amira berkata sebagai pemimpin berpangkat besar, MB Kedah perlulah menjaga kehormatan orang ramai dan mempunyai adab dalam bergurau.

Kredit: MalaysiaKini

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.


Lagi dalam kategori Oh! Negara

Instagram TiktokFacebook Twitter YouTube Telegram Whatsapp

30 Hari Paling Trending

Ke Atas