Connect with us

Oh! Media

Kuiz Hari Malaysia: Jom Teka Nama Negeri Berdasarkan Makanan Popular Mereka

Oh! Lifestyle

Kuiz Hari Malaysia: Jom Teka Nama Negeri Berdasarkan Makanan Popular Mereka

Hari Malaysia disambut pada 16 September setiap tahun bertujuan untuk memperingati penubuhan persekutuan Malaysia di tarikh yang sama pada tahun 1963.

ADVERTISEMENT

Ia juga menandakan penggabungan bersama Tanah Melayu, Sabah, Sarawak dan Singapura bagi membentuk Malaysia.

Setiap tahun juga, sambutan ini disambut meriah di setiap negeri. Walaupun negara sekarang dilanda wabak pandemik, namun semangat Hari Malaysia itu tak akan pudar dari ingatan masyarakat.

Selain budaya dan adat, Malaysia juga terkenal dengan makanan tradisi yang popular dan dikenali berdasarkan setiap negeri.

Sempena hari Malaysia hari ini, mari kita jawab kuiz dan uji pengetahuan anda tentang makanan tradisi yang terkenal di setiap negeri masing-masing. Ayuh!

Amacam susah tak? senang kan! Apa lagi, jom kongsikan markah anda kepada orang lain pada ruangan komen di Facebook Oh! Media untuk membandingkan markah korang dengan markah orang lain. Barulah nampak pro tentang makanan tradisi di setiap negeri.

Kredit: dapurpts

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Penulis di Oh! Media berkaitan isu-isu terkini dan hiburan di media sosial yang mampu memberikan manfaat serta membuka peluang kepada rakyat Malaysia agar sentiasa mengetahui isu semasa dengan lebih pantas.

Lagi dalam kategori Oh! Lifestyle

30 Hari Paling Trending

To Top