Connect with us

Oh! Media

Ini Rupa Honda HR-V Terbaru Yang Pasti Buatkan Golongan Muda Terliur!

Oh! Gear

Ini Rupa Honda HR-V Terbaru Yang Pasti Buatkan Golongan Muda Terliur!

Honda Prospect Motor (HPM) yang merupakan wakil pengedar rasmi di Indonesia telah melancarkan Honda HR-V (2022) di negara itu. Pergh! Apa kelainan yang dibawakan untuk model ini? Meh kami nak share..

ADVERTISEMENT

BACA : Ini Rupa SUV Terbaru Perodua, Bakal Lancar Dan Bersaing Dengan Proton X50 Tak Lama Lagi?

Kenderaan utiliti sukan (SUV) ini telahpun diperbaharui dengan rekabentuk yang nampak lebih cantik, moden dan sesuai untuk semua golongan tak kira tua atau muda.

Menurut laporan Pandu Laju, Honda HR-V di sana didatangkan dengan empat pilihan varian iaitu S, E, SE dan Turbo RS.

Bagi varian S, E dan SE, ia dikuasakan dengan enjin 1.5L DOHC i-VTEC yang mampu menghasilkan 119hp kuasa kuda dan tork sehingga 145Nm. Model RS pula dijana dengan enjin 1.5L VTEC Turbo yang mampu menghadilkan 175hp kuasa kuda dan tork sehingga 240Nm.

Keempat-empat varian itu didatangkan dengan trasmisi automatik CVT bersama teknologi bantuan pemandu Honda SENSING. Pergh! Memang terbaik.

Bukan tu jer, Honda HR-V ini juga hadir dengan kluster instrumen TFT 4.2 inci, dan unit infotainment sebesar 7 inci.

Bagi ciri keselamatan pula, model ini dilengkapi dengan ciri keselamatan Bantuan Mula Daki (HSA), Kawalan Turun Bukit (HDC), Kawalan Stabiliti Kenderaan (VSC), Sistem Brek Anti-Kunci (ABS) dengan Agihan Brek Elektronik (EBD) dan Bantuan Brek (BA).

Apa pandangan korang dengan design dan spesifikasi yang ada pada Honda HR-V terbaru ni? Walaubagaimanapun, tidak dipastikan lagi sama ada model ini akan masuk ke pasaran Malaysia ataupun tidak. 

Kredit: Pandu Laju

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Oh! Gear

Ke Atas