Connect with us

Oh! Media

“Wings Datang Sehari, Takkan Terus Jah*nam”- Awie Jawab Tuduhan Jadi Punca Rakyat Kelantan Rosak

awie

Oh! Artis

“Wings Datang Sehari, Takkan Terus Jah*nam”- Awie Jawab Tuduhan Jadi Punca Rakyat Kelantan Rosak

Ramai juga yang tak puas hati dengan konsert yang diadakan dekat Kelantan baru-baru ni ya. Walaupun Konsert Riuh Sokmo sudah diatur dengan mengasingkan tempat duduk penonton lelaki dan perempuan, ada juga yang masih tak puas hati.

ADVERTISEMENT

Ini apabila ada parti politik yang mendakwa konsert yang menampilkan kumpulan Wings itu bertentangan dengan dasar ‘Membangun Bersama Islam’ yang di bawa kerajaan negeri.

Jangan terlalu ekstrim…

Sedar dengan dakwaan berkenaan, penyanyi Wings, Datuk Awie meluahkan rasa kecewanya selepas turut dituduh menjadi punca kerosakan akhlak rakyat di Kelantan.

Jangan terlalu ekstrim menghalalkan atau mengharamkan sesuatu perkara itu. Bagi peluang dan ruang untuk mereka merasa sebelum ada perkara negatif berlaku.

Jangan salahkan Wings yang hanya datang sehari dan buat persembahan di negeri itu. Rakyat negeri itu terus itu jadi terjamin.

Hanya permainan politik…

Dalam pada itu, Awie turut melihat isu yang dinaikkan ini hanya sekadar permainan politik dan berharap agar orang ramai tidak terpedaya.

Ini sebenarnya permainan politik, jangan dengan penganjuran konsert begini dijadikan permainan politik, tidak elok.

Awie melihat masalah sosial ataupun jenayah yang berlaku di negeri ini sudah lama berlaku dan seharusnya semua pihak memikirkan cara untuk menanganinya dan bukan hanya menyalahkan konsert yang dianjurkan.

Kredit: Gempak

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Lagi dalam kategori Oh! Artis

Ke Atas