Connect with us

Oh! Media

Nikita Rancang Sumbang Kondom Secara Percuma Pada Waktu Sukar Ini

Oh! Artis

Nikita Rancang Sumbang Kondom Secara Percuma Pada Waktu Sukar Ini

Ramai yang memberikan bantuan kepada mereka yang memerlukan pada waktu yang sukar ini. Tapi tak pernah pula terfikir atau terdengar ada orang yang nak sumbang kondom kepada orang ramai.

ADVERTISEMENT

Idea ini datang dari seorang selebriti Indonesia, Nikita Mirzani yang ingin memberikan kondom kepada orang ramai secara percuma dengan tujuan mengelakkan peningkatan kehamilan di negara itu.

Apa yang dilakukan Nikita ini juga atas alasan perlaksanaan Pembatasan Sosial Berskala Besar (PSBB) atau lebih kurang sama dengan PKP di Malaysia.

Di kala PSBB dilaksana ketika pandemik ini boleh menyebabkan angka kehamilan meningkat di Indonesia berikutan pasangan suami isteri banyak menghabiskan masa bersama di rumah.

Jadi, bagi mengurangkan kadar kehamilan ini daripada terus meningkat, maka saya merancang untuk menyumbangkan kondom secara percuma bagi mencegah ibu-ibu daripada hamil. – Katanya.

Nikita juga berpandangan yang jika kehamilan mendadak ini terus berlaku, ia akan menambah tanggungjawab sesebuah keluarga, lagi-lagi mereka yang tidak mampu. Ini akan lebih menekan mereka ketika wabak masih berlaku.

Niat Nikita ni dah baik, jadi apa pandangan korang? Apapun, rancanglah masa depan keluarga korang dengan baik.

Kredit: Harian Metro

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Artis

Ke Atas