Connect with us

Oh! Media

Telefon Dengan Kepakaran Potret OPPO Reno6 Dah Masuk Malaysia! Pra Tempah & Dapatkan Free Gift Bernilai RM779

Branded

Telefon Dengan Kepakaran Potret OPPO Reno6 Dah Masuk Malaysia! Pra Tempah & Dapatkan Free Gift Bernilai RM779

Wow guys, korang dah tengok belum OPPO Reno6 dan Reno6 Z yang baru dilancarkan semalam? Cun habis weyh.

Sejak OPPO meningkatkan teknologi kamera pada telefon pintar mereka, model terbaru OPPO sentiasa menarik perhatian ramai.

Tidak terkecuali, OPPO Reno6 dan Reno6 Z yang dinantikan oleh peminat mobile photography kerana kualiti kameranya setanding dengan kamera profesional. Patutlah ramai tak sabar model ni masuk Malaysia.

Level UP kualiti gambar dengan pra tempah siri OPPO Reno6

Oppo reno6

Tapi rasanya paling best mengenai siri OPPO Reno6 5G kali ni ialah dengan setiap pra tempahan korang boleh dapat hadiah percuma bernilai sehingga RM779 tau. Wow!

Pra tempah yang bermula 5 -13 Ogos 2021 menawarkan hadiah yang bukan biasa-biasa. Setiap pra tempahan yang dilakukan korang akan dapat:

  • OPPO Enco Buds (bernilai RM159)
  • Perkhidmatan Cloud HeyTap selama setahun dengan storan 1TB (bernilai RM343)
  • Powerbank (bernilai RM99)
  • Tag Pintar OPPO (bernilai RM79)
  • Pembesar suara dengan bluetooth (bernilai RM99)

Bukan itu saja, korang juga boleh pra tempah OPPO Reno6 Z atau Reno6 5G dengan deposit serendah RM100 sahaja. 

Pra tempah boleh dibuat di OPPO Brand Store atau mana-mana peniaga sah.

Bagi pra tempah di kedai e-dagang Shopee dan Lazada korang perlu melakukan pembayaran penuh terlebih dahulu.

Untuk 300 orang yang pertama melakukan pra tempah model terbaru ini di Shopee, korang akan mendapat kotak misteri yang bernilai RM99*. 

Lepas tu, kalau korang share pula pautan untuk pra tempah dengan 4 orang kawan, korang akan dapat extra baucar bernilai RM30* yang sah dari 30 Julai-14 Ogos 2021.

*Baucar tidak boleh ditukar. Tertakluk kepada terma & syarat. Sementara stok masih ada.

OPPO RENO6 Z pakar potret telefon pintar

OPPO RENO6 Z

Tiga ciri utama yang menyerlahkan OPPO Reno6 Z ini iaitu kamera, fotografi dan videografi yang dapat dihasilkan.

Kamera

OPPO Reno6 Z boleh dikatakan sebagai pakar potret kerana Kamera Selfie 32MP, Kamera Utama 64MP + Kamera Lebar 8MP + Kamera Makro 2MP Studio Portable dengan fungsi video dilengkapi dengan teknologi AI.

Ini membolehkan pengguna merakam gambar dan video potret berkualiti tinggi pada bila-bila masa dan di mana sahaja mereka berada.

Dengan penyediaan kamera 64MP tiga kali ganda dan algoritma AI utama, OPPO Reno6 Z dilengkapi dengan ciri-ciri potret inovatif.

Potret Fotografi- Bokeh Flare

OPPO RENO6 Z

Selain AI, satu lagi ciri fotografi yang terdapat pada OPPO Reno6 Z ni ialah potret flare bokeh yang dapat menangkap keindahan lampu terhad untuk gambar sahaja.

Dengan hanya satu klik, ciri ini secara automatik mengubah lampu latar di tempat cahaya bokeh dan mencerahkan subjek potret dan memberikan hasil gambar yang profesional.

OPPO Reno6 Z juga dapat merakam gambar yang lebih jelas dengan kamera utamanya yang mempunyai resolusi gambar ultra tinggi dan resolusi super algoritma yang dapat menghasilkan resolusi foto hingga 108MP. Ciri ini turut dimiliki OPPO Reno6.

Dengan OPPO eksklusif Image Clear Engine, gambar yang dihasilkan terakam jelas dan stabil walaupun dirakam dengan pantas.

Palet AI pula dapat memudahkan korang memilih foto kegemaran hanya dengan satu klik. Ini dapat memberikan korang sepenuhnya kawalan kreatif pada setiap gambar.

Videografi- Video Pengindahan Potret

OPPO RENO6 Z

Satu lagi ciri yang turut hadir pada OPPO Reno6 dan Z ini ialah video pengecaman potret yang memberikan effect ‘beauty’.

Ia mampu mengesan dan menggabungkan 193 titik utama pada wajah yang kemudiannya akan diberikan kesan cantik yang tidak keterlaluan dan semula jadi pada video potret yang dirakam. 

Semuanya nampak natural je, takdelah muka korang tone lain tangan tone lain pula.

Pra tempah siri OPPO Reno6 sekarang!

Pre order OPPO RENO6

Macam ni baru cerita tentang kamera je, hebat kan? Dengan tawaran yang diberikan ni memang rugilah kalau korang tak buat pra tempah.

Miliki pakar potret yang boleh merakam setiap emosi korang dengan siri OPPO Reno6. OPPO Reno6 dijual pada harga RM2,399 dan Reno6 Z pada harga RM1,699.

Klik link OPPO Store di bawah untuk pra tempahan:

Reno6 Z: https://www.oppo.com/my/store/product/oppo-reno6-z.P.P1000257

Reno6: https://www.oppo.com/my/store/product/oppo-reno6-my.P.P1000258

Maklumat lebih lanjut korang boleh klik di SINI atau ikuti Facebook OPPO Malaysia untuk info terkini.

Lagi dalam kategori Branded

30 Hari Paling Trending

Ke Atas