Connect with us

Oh! Media

NuFinity Cipta Sejarah, Keluarkan Sunblock Boleh Dimakan Pertama Di Malaysia

Branded

NuFinity Cipta Sejarah, Keluarkan Sunblock Boleh Dimakan Pertama Di Malaysia

Bila terdedah dengan sinaran matahari, kita mesti akan guna sunblock. Tapi agak leceh sebab kita kena sapukan dekat muka, tangan, kaki dan ini buatkan kita jadi malas dan abaikan penjagaan kulit.

Bila kita abaikan, lebih mudah untuk kita terdedah dengan bahaya sinaran UVA dan UVB yang boleh menyebabkan kerosakan pada DNA, kulit terbakar dan risiko kanser kulit pun tinggi. Proses penuaan pada kulit akan jadi lebih cepat. Umur belum 30 tahun, tapi dah ada garis-garis halus, muka berkedut, kulit pula kusam siap ada pigmentasi, nak ke?

Untuk selesaikan semua masalah ni, NuFinity dah lama keluarkan produk sunblock yang boleh dimakan. Wahhh, bukan biasa-biasa ni gais.

Selamat ke Makan Sunblock?

Kalau korang nak tahu, NuFinity adalah sebuah rangkaian oleh Apex Biocare Sdn Bhd, iaitu salah satu pengeluar vitamin dan suplemen terkemuka di Malaysia.

Miss World Malaysia, Larissa Ping merupakan duta bagi produk NuFinity.

Kebanyakan produk yang dikeluarkan oleh NuFinity semuanya telah menjalani kajian yang menyeluruh dan yang best’nya produk-produk oleh NuFinity dihasilkan secara OEM di Korea.

Paling penting, NuFinity telahpun mendapat kelulusan KKM dan mempunyai sijil GMP dan sijil Halal dari JAKIM dan KMF.

NuFinity White Boleh Melindungi Dan Memutihkan Kulit

NuFinity White adalah produk yang tidak asing lagi yang merupakan produk sunblock oral yang pertama di Malaysia. Selain berfungsi untuk melindungi kulit korang, NuFinity White juga dapat memberi pelbagai manfaat kecantikan. Menariknya ia dapat memutihkan seluruh kulit badan kita dari dalam dengan pantas.

NuFinity White juga ada mengandungi karotenoid yang tidak berwarna dan memang terbukti secara klinikal dapat melindungi kulit korang daripada sinar UVA, UVB berbahaya. Selain itu, Ia juga berkesan untuk menghalang sintesis melanin dan ini juga telah terbukti secara klinikal dapat mencerahkan tona kulit dalam masa dua minggu sahaja.

Selain dapat memutihan kulit, NuFinity White mampu menegangkan lagi struktur kulit kerana kolagen marin dan vitamin C di dalamnya dapat memaksimumkan tahap kolagen yang diperlukan badan.

NuFinity White juga ada mengandungi ekstrak melon yang dikatakan mempunyai kadar antioksida yang tinggi dan juga terbukti berkesan untuk pemecahan radikal bebas agresif yang telah dihasilkan oleh metabolisme oksigen. Cara makan NuFinity White ni korang hanya perlu buka satu sachet setiap hari dan terus tuang je dalam mulut.

NuFinity SynPro Baik Untuk Usus & Dalaman

Apalah gunanya kalau korang hanya jaga kecantikkan luaran je, kesihatan dalaman pun penting. NuFinity SynPro satu lagi produk sinbiotik yang mengandungi 20 bilion bakteria hidup dan 11 jenis strain bakteria yang berbeza untuk pemeliharaan keseimbangan mikrobiota usus kita.

Antara empat manfaat utama SynPro adalah, dapat meningkatkan kesihatan usus, mencegah dan merawat cirit-birit, menyeimbangkan kandungan bakteria baik dan buruk di dalam usus, dan dapat membantu sistem imun korang menjadi lebih baik!

Untuk mereka yang ada masalah pencernaan, selalu sembelit dan ada IBS ataupun dikenali sebagai sindrom rengsa usus, NuFinity SynPro adalah pilihat terbaik!

Kombinasi NuFinity White dengan NuFinity SynPro pastinya dapat membantu menyelesaikan masalah kulit dari luaran dan dalaman. Jom cuba hari ini!

Nufinity buat PROMOSI kaw-kaw!

Ini kira berita baiklah untuk korang yang dah lama terfikir nak cuba produk NuFinity ni. So, tak payah fikir lagi sebab korang boleh dapatkan banyak promosi dengan setiap pembelian melalui Lazada Nufinity Store. Boleh dapat Synpro 10 sachet, 2 botol hand sanitizer (60ml) dan banyak lagi secara percuma.

Jangan lupa layari laman web rasmi NuFinity untuk ketahui maklumat lanjut berkaitan produk-produk keluaran mereka, okay!

Kredit: NuFinity

Teruskan membaco..
Anda mungkin juga menyukai...

Penulis sepenuh masa di Oh! Media yang juga sepenuh masa ingin menyampaikan manfaat kepada rakyat Malaysia.

Comments

Lagi dalam kategori Branded

Trending

ITTIFY

To Top