Connect with us

Oh! Media

Paling Berbaloi, Siap Ada Insurans, Cari Kad SIM Ini Kalau Plan Ke Thailand

Branded

Paling Berbaloi, Siap Ada Insurans, Cari Kad SIM Ini Kalau Plan Ke Thailand

Setelah lebih 2 tahun, industri pelancongan kembali rancak. Laman sosial dimeriahkan dengan pos percutian di sana sini. Antara yang menjadi pilihan utama semestinya Thailand. Bukan sahaja menjadi syurga makanan, negara jiran ini mempunyai pantai yang memukau, panorama indah namun kosnya masih berpatutan.

Jom kami kongsikan 4 lokasi mesti kunjung apabila melancong ke Hat Yai, Thailand.

Chok Dee Dim Sum

Ada bermacam pilihan dim sum untuk dipilih di sini sampai rambang mata dibuatnya. Pelbagai jenis, semua sedap-sedap, bolehlah datang dengan kawan ramai-ramai ke sini untuk merasa semua menu yang ada.

Pasar terapung Khlong Hae

Salah satu sebab utama pelancong ke Hat Yai adalah lokasi ini. Boleh makan, makan dan makan sampai puas! Yang penting semuanya murah, unik, sedap dan tak ada di tempat lain. Rasa nak borong semua makanan di sini. Sedap sangat!

Golden Standing Buddha, Hat Yai Municipal Park

Antara ikon Hat Yai adalah patung berdiri Buddha warna emas ini. Kami sarankan ke sini menaiki kereta kabel untuk lebih senang dan menikmati pemandangan. Apabila sampai, pengunjung boleh melihat panorama seluruh bandar Hat Yai dari atas, cukup memukau!

Masjid Besar Wilayah Songkhla

Di depan masjid ada sebuah kolam yang menjadikan masjid ini kelihatan seperti terapung. Sangat cantik untuk menjadi spot bergambar kenang-kenangan tanda pernah menjejakkan kaki ke sini.

Kad SIM pilihan pelancong ke Thailand

Apabila bercuti, kita semestinya memerlukan talian Internet bagi berhubung dengan keluarga, laman sosial, penunjuk arah dan bermacam lagi. Bagi korang yang merancang untuk ke Thailand dalam masa terdekat, wajib ambil tahu mengenai kad SIM yang jimat dan berbaloi untuk digunakan ketika di sana iaitu SIM dtac Happy Tourist.

SIM dtac Happy Tourist ini adalah kad SIM paling laku keras untuk pelancong ke negara Gajah Putih berkenaan. Mana taknya, SIM ini menawarkan pakej nilai terbaik untuk pelancong dari 3 hinggalah sepanjang 90 hari.

Walaupun bercuti, tapi tetap perlu kekal terhubung dengan keluarga dan rakan di Malaysia jika berlaku sebarang kecemasan kan? Pakej kad SIM dtac Happy Tourist ini memberikan Internet 5G tanpa had dengan harga dari 199 Baht (RM24.36). Bagi pakej 8 hari dan ke atas, korang juga akan nikmati kredit panggilan 200 Baht.

Pakej tanpa had ini turut meliputi aplikasi sembang seperti Messenger, LINE, WhatsApp, WeChat dan KakaoTalk. Bukan tu je, panggilan tanpa had percuma juga boleh dinikmati sesama nombor dtac ketika berada di Thailand.

Insurans perjalanan, diskaun

SIM dtac Happy Tourist ini juga menawarkan insurans perjalanan sepanjang 30 hari penggunaannya. Insurans ini membuat perlindungan bagi kes kemalangan dan penyakit termasuk Covid-19.
Ada juga diskaun di kedai-kedai seperti Family Mart, allDean & DeLuca serta kafe gourmet di sana dan tidak ketinggalan perkhidmatan Grab.

Selain itu, sokongan khidmat pelanggan 24 jam dalam 5 bahasa, Bahasa Inggeris, Mandarin, Burma, Kemboja dan Thailand turut ditawarkan.

Perbandingan dengan telco Malaysia

Korang boleh dapatkan SIM dtac ini di dtac shop atau di mana-mana kedai telefon sebaik sahaja sampai di sempadan Thailand atau mendarat di Lapangan Terbang Suvarnabhumi, Lapangan Terbang Don Mueang, Phuket dan Samui. Boleh juga dapatkan e-SIM secara online DI SINI. Dapatkan info lanjut mengenai dtac Happy Tourist dengan melayari laman web rasmi mereka.

Lagi dalam kategori Branded

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas