Connect with us

Oh! Media

Macam Pro, Mesti Ramai Tak Sangka Gajet Boleh Snap Gambar Malaysia Secantik Ini

vivo x70 series capture

Branded

Macam Pro, Mesti Ramai Tak Sangka Gajet Boleh Snap Gambar Malaysia Secantik Ini

Seperti kata bijak pandai, satu gambar mampu menceritakan 1001 cerita di dalamnya. Begitu berkuasanya sekeping gambar dalam menyampaikan mesej. Tapi macam mana nak abadikan kenangan dalam gambar tanpa mengurangkan nilai memori dan keindahan di dalamnya? Terima kasih kepada vivo yang menghasilkan Siri X70 untuk penggunanya merakam keindahan yang tidak terlihat.

Lokasi: Muar, Johor

Dalam kempen terbarunya sempena Hari Malaysia, ‘Capture the Unseen’, vivo berkongsi gambar-gambar keindahan Malaysia yang ditangkap menggunakan vivo Siri X70. Setiap shot seperti menggunakan kamera jurugambar profesional!

Tapi apa yang istimewanya vivo Siri X70 ini? Jom kami kongsikan 4 elemen utama Siri X70 ini yang korang kena tahu.

ZEISS T* Coating

Kredit foto: Crayon Yeen

ZEISS T* Coating bermaksud semua lensa kamera pada Siri X70 disahkan mematuhi ZEISS T* Coating yang menjadikan setiap gambar diambil lebih clean, cerah dan berwarna asli. Senang cerita, warna subjek asal tidak ‘lari’ berbanding gambar diambil. Semuanya real!

Pure Night View: Kelebihan paling utama ZEISS T* Coating adalah meminimumkan ghosting (kesan flare) serta stray light (pantulan tidak diingini) jika mengambil gambar di waktu malam. Hasilnya, korang boleh menangkap gambar dalam keindahan malam walaupun kekurangan cahaya.

Kamera gimbal ultra-sensing

Sensor Sony IMX766V hadir dengan kepekaan cahaya mengagumkan dibantu Gimbal Stabilization 3.0 untuk imej yang stabil dan jelas walaupun pada waktu malam.

Gaya hidup aktif sekarang, ramai dah amalkan berlari dan berbasikal. Jangan tak tahu korang boleh ambil video sambil bergerak aktif dengan VIS 5-Axis Ultra Stable Video yang membolehkan pengguna merakam video yang stabil.

ZEISS Style Portrait Package

Siri X70 ini juga dilengkapi dengan 4 lensa ZEISS dalam satu peranti yang legenda iaitu Biotar, Distagon, Planar dan Sonnar. Nak ambil gambar potret stail apa? Terpulanglah kepada mata yang melihat dan menilai.

Extreme Night Vision

Lokasi: Avatar Secret Garden, Penang

Kalau dulu nak ambil gambar dengan kekurangan cahaya antara cabaran utama. Tidak lagi dengan Extreme Night Vision. On je Night Mode, segalanya lebih terang dan jelas. Standard baru fotografi waktu malam yang korang kena cuba sendiri dan alami.Untuk maklumat lanjut mengenai vivo Siri X70, lawati www.vivo.com.my sekarang! Saksikan secara langsung acara pelancaran vivo Siri X70, 22 September ini pada jam 6.30 petang di sini: https://fb.me/e/11lL9UkXH

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Branded

Ke Atas