Connect with us

Oh! Media

Kualiti Kamera Memukau, Hasil Gambar Jelas Dalam Apa Jua Keadaan. Ini Telefon Android Paling “Gempak” Buat Peminat Fotografi.

Branded

Kualiti Kamera Memukau, Hasil Gambar Jelas Dalam Apa Jua Keadaan. Ini Telefon Android Paling “Gempak” Buat Peminat Fotografi.

“Tahun Baru, Telefon Baru” 

Rasa insecure dengan kamera telefon sendiri? 

Korang kena cuba peranti terbaru dari vivo, iaitu siri vivo x100. Telefon pintar yang sesuai untuk kaki photography yang bakal buat korang “mind blown” dengan hasil dan prestasinya. 

Dengar kata, kamera yang ada pada peranti ini betul-betul upgrade, sesuai untuk “kaki fotografi”. Nak tahu kenapa kami kata macam tu? Sini kami kongsi~ 

Siri vivo x100: Kamera Alaf Baru

vivo, telefon, vivo malaysia, vivo X100

Siri vivo x100 dilengkapi dengan 3 kamera pada bahagian belakang iaitu kamera utama 50MP, ultra sudut lebar 50MP dan juga telefoto 64MP (hanya pada vivo X100 sahaja) serta kamera swafoto 32MP.

Pada bahagian kamera telefoto, ia ditambah baik dengan penggunaan lensa ZEISS Periscope Telephoto Lens yang jelas dengan 50 juta piksel dan sokongan untuk makro telefoto 15cm. Siri vivo X100 merupakan telefon pintar pertama yang menerima sijil ZEISS APO

vivo, telefon, vivo malaysia, vivo X100

Teknologi ini juga turut menawarkan kepekaan cahaya yang lebih kuat dan warna yang lebih terang bagi menghasilkan kualiti imej yang luar biasa. Ini merupakan satu penambahbaikkan yang terbaik dari vivo bagi kamera telefoto. 

Bagi kamera utama peranti, ia menggunakan lensa Sony IMX 989 yang mempunyai panjang fokus sehingga 23mm serta dilengkapi dengan sistem kamera utama 1-inci ZEISS

vivo, telefon, vivo malaysia, vivo X100

Sistem kamera utama 1-inci ZEISS ini memberi kejelasan pada setiap gambar yang diambil. Gambar korang akan lebih sharp dan jelas, jadi tak ada lagi hasil gambar yang kabur. Segala moment-moment yang diambil dapat diproses dengan baik sekali.

vivo, telefon, vivo malaysia, vivo X100

(Kredit: Rachel)

vivo, telefon, vivo malaysia, vivo X100

Bukan tu je, kamera telefoto dan utama disokong sistem OIS yang membantu mengurangkan gegaran semasa mengambil gambar mahupun video. Tak kira betapa besarnya gegaran atau pergerakan yang diambil, hasil korang tetap akan stabil dan jelas sentiasa. 

Untuk maklumat korang juga, kesemua lensa kamera yang ada pada peranti siri vivo X100 dilengkapi dengan ZEISS T* Coating yang boleh mengurangkan silau dan kesan cahaya sesat pada gambar. Ia turut menambah baik tahap kejelasan gambar sehingga 20% pada lensa.  

Gambar Potret & Pemandangan Yang Sempurna

Korang yang suka ambil gambar potret dan juga pemandangan, telefon siri vivo x100 pilihan yang tepat buat korang. 

vivo, telefon, vivo malaysia, vivo X100
vivo, telefon, vivo malaysia, vivo X100
vivo, telefon, vivo malaysia, vivo X100

Dengan teknologi ZEISS Multifocal Portrait, korang dapat mencuba pelbagai jenis shoot potret daripada pelbagai panjang fokus iaitu 24mm, 35mm, 50mm, 85mm dan 100mm. Jadi korang boleh lebih kreatif dalam menghasilkan gambar potret yang menarik dan jelas walaupun diambil dari pelbagai sudut panjang fokus.

vivo, telefon, vivo malaysia, vivo X100

Mungkin sesetengah orang beranggapan, mengambil gambar matahari terbenam sebenarnya mudah, sebenarnya tidak!  Tapi dengan adanya siri vivo X100, korang boleh menjadi pakar dalam mengambil gambar sunset ataupun sunrise. 

vivo, telefon, vivo malaysia, vivo X100

(Kredit: Muif)

vivo x100 mempunyai teknologi Telephoto Sunshot yang membantu korang untuk mengambil matahari dengan lebih jelas dan detail, tanpa mengganggu warna semasa. Korang akan dapat karya gambar yang begitu menarik dan real berbanding telefon pintar yang lain. 

Prestasi Terbaik & Kapasiti Bateri Mencukupi 

vivo, telefon, vivo malaysia, vivo X100

Peranti siri vivo x100 ini menggunakan cip Mediatek Dimensity 9300, merupakan cip terkini Mediatek dengan binaan 4nm yang digunakan di pasaran Malaysia. 

Selain itu, cip Mediatek Dimensity 9300 ini mempunyai 2 feature terbaru iaitu game super resolution mode dan juga 4K cinematic video. Dengan penggunaan cip terkini, siri vivo x100 dapat memproses gambar, video serta memuat turun aplikasi dengan lebih pantas berbanding peranti vivo yang lain

Bagi korang yang kaki gaming, peranti ini juga dapat memproses online game korang dengan mudah serta memberi kualiti gambar yang jelas dan kawalan yang pantas iaitu 120Hz. 

Untuk bateri pula, vivo x100 mempunyai kapasiti bateri yang besar iaitu 5000mAh dengan pengecasan pantas 120w. Tak sampai setengah jam, korang dapat menggunakan vivo x100 dengan kapasiti bateri penuh. Gempak kan? 

Lagi gempak bila bateri tinggal 10%, korang masih boleh mengguna siri vivo x100 selama 1 jam. 

Reka Bentuk Stars & Sun

Siri vivo x100 ini hadir dalam 2 variasi iaitu vivo x100 dan vivo x100 Pro. Kedua-dua peranti ini, jika dipandang mempunyai reka bentuk yang serupa, namun sebenarnya berbeza dari segi ilham dan idea. 

Untuk vivo x100, ia direka dengan ilham bulan manakala vivo x100 Pro diinspirasi daripada matahari. Perbezaan dapat dilihat pada cincin kamera serta corak belakang badan peranti. 

vivo, telefon, vivo malaysia, vivo X100

Siri vivo x100 ditawarkan dalam 2 warna iaitu Asteroid Black dan Starail Blue. Warna yang menarik serta dikombinasikan dengan ilham bagi setiap peranti, confirm berjaya menarik perhatian korang!  

Promosi Menarik Siri vivo X100

vivo, telefon, vivo malaysia, vivo X100

Bermula dari 6 Januari sehingga 4 Februari 2024, bagi korang yang berminat untuk membeli siri vivo x100 berpeluang untuk mendapatkan hadiah menarik seperti vivo TWS air (RM179) bagi pembelian vivo x100 dan vivo TWS 2e dan vivo Smart Watch (RM568) untuk pembelian vivo x100 pro. 

Bukan tu je, korang juga boleh membeli secara installment tanpa ada sebarang bayaran tambahan. Selain itu, korang boleh juga trade in telefon lama ke siri vivo x100 dan mendapat baucar rebat RM500. 

Korang juga turut mendapat extra waranti 1+1 bernilai RM299 dan juga vivo care 180 Hari perlindungan skrin bernilai RM300. 

Jadi tunggu apa lagi, nikmati harga promosi dari vivo dan rasai perbezaan kualiti kamera yang mengagumkan, seakan menggunakan kamera DSLR. Peluang untuk korang menjadi pakar dalam mobile fotografi dan menghasilkan gambar dan video yang cukup indah! 

Korang boleh dapatkan sekarang di outlet vivo ataupun secara online. Untuk maklumat lanjut, layari laman rasmi vivo dan ikuti sosial rasmi di Facebook dan Instagram.

Lagi dalam kategori Branded

Ke Atas