Connect with us

Oh! Media

Komputer Peribadi Rosak Last Minute? Ini 4 Tips Bermanfaat & Jimat Sebelum Beli Yang Baru!

ohmediatentanggambar.jpg

Branded

Komputer Peribadi Rosak Last Minute? Ini 4 Tips Bermanfaat & Jimat Sebelum Beli Yang Baru!

Zaman sekarang ni, komputer riba sudah menjadi satu pakej lengkap jika diletakkan bersebelahan dengan telefon pintar. Bagi mereka yang sedang belajar, bekerja di pejabat ataupun secara online. Memang tak boleh lari dari menekan keyboard komputer riba setiap hari. 

Tapi perasan tak, makin lama korang guna komputer riba, performance laptop korang dah tak berapa laju macam dulu. Kalau nak beli baru, bajet kena ‘ngam’ dan planning pun kena mantap sebelum beli. Barulah dapat komputer riba yang diimpikan! Jangan risau, ni Oh media share 4 tips macam mana korang boleh dapatkan komputer riba dengan harga berbaloi dan mesra pengguna!

1. Check Dahulu Sistem Operasi Yang Digunakan, Elak Lagging!

Bila bercakap tentang sistem operasi laptop, pasti jenama yang menjadi sebutan orang ramai adalah Windows. Sistem operasi versi ini dilancarkan pada penghujung Jun 2022. Antara yang ditawarkan di dalam Windows 11 ini adalah seperti rekaan ikon lebih kemas, susun atur tetingkap untuk memudahkan pelbagai tugasan, sokongan kepada aplikasi Android dan banyak lagi.

2. Pilih Komputer Riba Dengan Rekaan Yang Menarik Dan Skrin Saiz 

Tablet ke komputer riba? Hmm, mesti korang pernah alami situasi macam ni kan? End up, beli je kedua-duanya! Haih, membazir! Sekarang ni kan dah banyak komputer riba yang berfungsi sebagai tablet atau rekaan 2-dalam-1. Rekaan seperti ini biasanya sangat praktikal bagi mereka yang ingin melakukan kerja di luar dan melakukan pembentangan on the spot

Rekaan dah menarik. Saiz skrin pun kena ambil peduli. Selalunya, saiz skrin bagi komputer riba bermula pada 11-12 inci iaitu paling nipis sehingga 17-18 inci. So, korang boleh pilih saiz skrin yang bersesuaian dengan paparan yang ingin dilihat. Bak kata pepatah ‘sedap mata memandang’!

3. Spesifikasi yang Up To Date

Bila sebut tentang komputer riba bajet. Tak semestinya korang kena abaikan tentang spesifikasi penting seperti pemprosesan, RAM, ROM, Graphic Card yang didatangkan bersama dalam komputer riba tersebut. Semua ini amat penting untuk pastikan yang korang tak perlu lagi untuk melabur duit korang mengubah spesifikasi seperti yang diharapkan pada masa akan datang. Ingat tau!

4. Apa Apa Pun, Bajet Kena Ada!

Lagi canggih komputer riba yang korang nak beli, lagi bertambah bajet yang korang kena simpan. So, make sure sebelum nak beli komputer riba yang baru korang kena anggarkan terlebih dahulu berapa peruntukan bagi sebuah komputer riba supaya korang tidak membelanjakan wang yang terlalu banyak sama ada waktu membeli atau ketika ingin membaik pulih nanti.

Promosi iTworld Dengan Diskaun Menarik Menanti Semua!

Haa korang mesti tercari-cari kat mana nak guna tips dekat atas ni kan? Memang rezeki korang sebab kali ini iTworld mengadakan jualan pertengahan tahun sehingga 30 Jun 2023! Nak tahu diskaun apa yang menarik? Jom kami kongsi!

Korang Boleh Dapat Komputer Riba  Dengan Sistem Operasi Windows 11 Paling Latest!

Nak bayar ansuran? Pun boleh! Ansuran bulanan dari RM81.63 dengan faedah 0% (bayaran ansuran kad kredit sehingga 24 bulan).

1. Microsoft Surface Pro 8 (Platinum) 

Harga bermula: RM4,199 (Harga biasa: RM6,661)

Bundle A (bernilai RM1,232)

Pakej termasuk:

(i) Perlindungan-warranti lanjutan 1 tahun

(ii) Microsoft Ocean Plastic Mouse

(iii) Papan kekunci Microsoft Surface Pro 8 (Hitam)

Bundle B (bernilai RM1,702)

Pakej termasuk:

(i) Perlindungan-warranti lanjutan 1 tahun

(ii) Microsoft Ocean Plastic Mouse

(iii) Papan kekunci Microsoft Surface Pro 8 dengan Slim Pen 2 (Hitam)

Spesifikasi:

Operating System: Windows 11 Home

Pemprosesan: 11th Gen Intel® Core™ i5 Processor (i5-1135G7)

Saiz Skrin: 13” PixelSense™ Flow Touchscreen

RAM & Ruang Storan: 8GB RAM &  128GB SSD

2.  Acer Aspire 3 A315-59-37T4 (Silver)

Harga bermula: RM1,959 (Harga biasa: RM1,989)

Spesifikasi

Sistem Operasi: Windows 11 Home

Pemprosesan: 12th Gen Intel® Core™ i3 Processor (i3-1215U)

Saiz Skrin: 15.6” Full HD Display

RAM & Ruang Storan: 8GB RAM & 256GB SSD

3. HP Laptop 15s-fq5115TU (Silver)

Harga bermula: RM 2,479 (Harga biasa: RM 2,679)

Spesifikasi

Sistem Operasi: Windows 11 Home

Pemprosesan: 12th Gen Intel® Core™ i5 Processor (i5-1235U)

Saiz Skrin: 15.6” Full HD Display

RAM & Ruang Storan: 8GB RAM & 512GB SSD

Kad Grafik: Intel® Iris® Xe Graphics 

Bukan hanya promosi komputer riba, produk Microsoft Office pun ada!

Beli produk Microsoft 365, jimat RM187, harga bermula dari RM71 sahaja! Memang berbaloi!

i.  Microsoft 365 Personal (Langganan 1 Tahun)

Harga Biasa: RM258 (Tambahan 3 bulan Microsoft 365 dengan pembelian produk yang terpilih)

Harga Promosi: RM71 (Jimat RM187)

Ciri-ciri:

– Aplikasi Produktiviti Yang Berkuasa: Gunakan Word, Excel & PowerPoint untuk melakukan tugas serentak dalam masa yang tepat ataupun bekerja di luar talian. Dapatkan cadangan reka bentuk, penulisan dan pertuturan, serta akses koleksi lanjutan bebas royalti kandungan kreatif seperti ikon, fon dan templat.

1 TB storan awan: Dapatkan 1TB storan selamat untuk dokumen peribadi, foto, video, e-mel dan banyak lagi. Akses, semak, urus dan tingkatkan storan korang dengan lancar pada bila-bila masa atau di mana-mana peranti.

Bantuan ejaan, tatabahasa dan penulisan yang lebih tepat: Tulis dengan penuh yakin,  merentas dokumen, e-mel dan web dengan ciri yang membantu menambah baik ejaan, tatabahasa dan gaya penulisan dengan Editor Microsoft.

ii.  Microsoft 365 Pelan Keluarga (Langganan 1 Tahun)

Harga Biasa: RM344 (Tambahan 3 bulan Microsoft 365 dengan pembelian produk yang terpilih)

Harga Promosi: RM161 (Jimat RM183)

Ciri-ciri:

– Disarankan Untuk Seluruh Keluarga: Kongsi semua manfaat Microsoft 365 kepada lima ahli keluarga atau rakan yang lain, serta manfaat fleksibiliti bagi penggunaan aplikasi dan storan awam sendiri bagi semua jenis komputer riba.

Penggunaan Produk Sehingga 6 Orang: Bagi mereka yang melanggan Microsoft 365 Pelan Keluarga ni, korang boleh berkongsi bersama sehingga 5 orang tau. Jimat betul!

– Aplikasi Produktiviti Yang Berkuasa: Gunakan Word, Excel & PowerPoint untuk melakukan tugas serentak dalam masa yang tepat ataupun bekerja di luar talian. Dapatkan cadangan reka bentuk, penulisan dan pertuturan, serta akses koleksi lanjutan bebas royalti kandungan kreatif seperti ikon, fon dan templat.

Sehingga 6 TB storan awan: Setiap orang yang berkongsi langganan dengan anda akan mendapat 1TB storan selamat bagi dokumen peribadi, foto, video, e-mel dan banyak lagi. Akses, semak, urus dan tingkatkan anda dengan lancar storan pada bila-bila masa, atau mana-mana peranti.

Bantuan ejaan, tatabahasa dan penulisan yang lebih tepat: Tulis dengan penuh yakin,  merentas dokumen, e-mel dan web dengan ciri yang membantu menambah baik ejaan, tatabahasa dan gaya penulisan dengan Editor Microsoft.

iii.  Microsoft 365 Business Standard

Harga biasa: RM645

Harga Promosi: RM611 (Jimat RM34)

Ciri-ciri:

Aplikasi Microsoft 365: Terima kemas kini serta ciri-ciri dan keupayaan terkini setiap bulan sepenuhnya versi Outlook, Word, Excel, PowerPoint dan OneNote yang dipasang dan sentiasa dikemas kini (ciri yang berbeza-beza) untuk Windows, dan Access and Publisher (PC sahaja).

Pembangunan web dan aplikasi mudah alih: Bina aplikasi perniagaan tersuai dengan pantas bagi laman web dan mudah alih dengan Microsoft Power Apps. Pilih daripada templat atau mulakan dari awal. Tiada pengekodan yang diperlukan.

Perlindungan keselamatan data lanjutan: Lindungi aset daripada akses tanpa kebenaran, tingkatkan perlindungan terhadap virus dan spam, serta memastikan pematuhan keselamatan terhadap piawaian kawal selia dan industri.

iv.  Microsoft Office Home & Student 2021

Harga biasa: RM529

Harga Promosi: RM361 (Jimat RM168)

Ciri-ciri

– Dokumen Co-author: Dengan real-time co-authoring, anda boleh melakukan tugasan dalam dokumen yang sama pada waktu yang sama. Anda tak perlu lagi untuk menghantar nota atau e-mel tambahan kerana rakan atau ahli lain peka dengan fail yang telah dikemas kini.

Kerjasama yang lebih baik dengan ulasan moden: Anda dapat mengawal komen yang diberikan kepada pengarang bersama ( co-author) dan jadi lebih produktif dengan ulasan yang konsisten antara Microsoft Word, Excel dan PowerPoint.

– Simpan segala perubahan yang anda lakukan: Muat naik fail anda ke OneDrive atau SharePoint Online untuk memastikan semua kemas kini yang telah anda lakukan dapat disimpan secara automatik.

Nikmati bayaran ansuran 0%, beli sekarang dan bayar kemudian!

Antara kaedah pembayaran yang boleh korang gunakan seperti:

i.  PayLater by Grab (4 bulan)

ii. Atome, myIOU & Latitude Pay (3 bulan)

Eh, siapa kata dah habis? Ada lagi! 

Dapatkan tawaran ini dengan pembelian mana-mana PC yang menggunakan sistem operasi Windows 11 seperti di atas, atau dengan pembelian produk Microsoft 365 dan menyertai Kempen Giveaway Ganjaran GLOO untuk memenangi hadiah:

i. Tawaran istimewa PWP Microsoft 365 bermula dari RM53

ii. Baucar Makanan Grab RM50 (terhad kepada 100 pelanggan pertama)

Hanya ikuti 3 langkah mudah:

  1. Beli produk Microsoft (aksesori, Microsoft Office, Komputer Riba Surface) atau mana-mana komputer riba dengan operasi sistem yang dijalankan dengan Windows 11
  2. Setelah itu, hantar resit pembelian dan maklumat seperti nama & nombor telefon di https://bit.ly/RM50-Grab-Voucher-Redemption-Microsoft-MNC-Devices-Purchase
  1. Setelah membuat pengesahan, korang akan menerima kod dari aplikasi Grab terus ke dalam Whatsapp. Mudah kan?

iii. Kempen Giveaway Ganjaran GLOO (sah sehingga 31 Julai 2023)

Cara Penyertaan:

  1. Pelanggan dapat menyertai kempen giveaway ini secara AUTO DAFTAR apabila korang membelanjakan minimum RM50 DALAM SATU INVOIS/RESIT pada tempoh kempen ini berlangsung bagi mana-mana cawangan iTworld oleh SNS Network.
  2. Walau bagaimanapun, pembelian siri produk jenama Microsoft akan membuka lebih banyak peluang tambahan buat korang untuk memenangi hadiah kempen!
  3. Penyertaan tambahan sebanyak 3X semasa pembelian  peranti Microsoft Surface
  4. Penyertaan tambahan sebanyak 2X semasa pembelian Microsoft 365/Office Licenses dan aksesori
  5. Lengkapkan penyerahan butiran pendaftaran (Nama, E-mel & No Perhubungan) semasa transaksi pembelian.

Fuh, apa tunggu lagi? Cepat ke kedai iTworld terdekat untuk membeli! Untuk butiran lanjut, sila ikuti: Facebook

Teruskan membaca..
Berita lain yang popular...

Lagi dalam kategori Branded

Instagram TiktokFacebook Twitter YouTube Telegram Whatsapp

30 Hari Paling Trending

Ke Atas