Connect with us

Oh! Media

6 Tips Paling Best Untuk Mudahkan Urusan Harian Korang

Branded

6 Tips Paling Best Untuk Mudahkan Urusan Harian Korang

Ketika ini, hampir segala urusan boleh dijalankan di hujung jari termasuk urusan perbankan. Dengan adanya perbankan online, tidak perlu lagi beratur di kaunter, menjimatkan masa dan banyak urusan boleh dilakukan dalam masa singkat. Jom kami kongsi 6 tips perbankan online tak ramai tahu bagi memudahkan urusan harian secara optimum.

Wang tunai tak cukup, ATM jauh?

Bila sudah habis makan di restoran, baru perasan duit tak cukup untuk pembayaran. ATM pula jauh. Nasib baik dengan adanya ciri pembayaran QR Pay pada HLB Connect App, tiada wang tunai dalam dompet bukan lagi masalah. Tak perlu juga renyah dengan baki wang syiling yang memberatkan dompet. Imbas sahaja, secara automatik pembayaran selesai.

Dengan DuitNow QR, sekarang korang boleh bayar menggunakan HLB Connect App di mana-mana DuitNow QR disediakan. Nak mudah kenal, DuitNow QR adalah QR kod dengan warna merah jambu yang biasanya dilihat di kaunter. Jangan risau, semuanya cukup senang sekarang. Nak tahu apa yang lagi best, HLB Connect ada RM1 juta pulangan tunai untuk waktu promo ini. Imbas dan bayar dengan HLB Connect app dan nikmati pulangan tunai setiap kali bayar! Boleh daftar DI SINI.

Dompet & kad tertinggal? Masih boleh keluarkan wang di ATM

Kelam-kabut keluar rumah, sampai dompet atau beg duit pun tertinggal. Tak perlu stres patah balik ke rumah menghadap kesesakan lalu lintas. Sekarang kita boleh buat pengeluaran tanpa kad di ATM Hong Leong Bank dengan Connect ATM Withdrawal menggunakan HLB Connect App. Lebih mudah dan menjimatkan masa untuk waktu tidak terduga.

Masih bayar bil satu-persatu?

Tiada lagi pembayaran bil yang perlu dibuat satu persatu. HLB Connect App mempunyai ciri pembayaran bil berbilang sehingga 5 bil sekaligus tanpa perlu mengulang proses sama. Kesibukan sehari-hari menjadikan ciri sebegini sebagai kelebihan berbanding app perbankan lain.

Penghantaran wang online, penerima terima tunai

Kadang kala kita berdepan dengan situasi seperti menolong pembantu rumah atau pekerja asing menghantar wang ke negara asal mereka tanpa akaun bank. Kini, Hong Leong Bank memudahkan urusan ini melalui HLB Connect Online. 

Pemindahan wang ke luar negara ada pilihan penghantaran wang secara online dan penerima boleh mendapatkan wang tunai dalam beberapa minit sahaja untuk negara terpilih. Hanya dengan beberapa klik, wang dapat dihantar selamat ke luar negara.

Perlu perbelanjaan kecemasan tiba-tiba? 

Situasi tidak dijangka boleh berlaku bila-bila masa. Contohnya keperluan mendapatkan perbelanjaan besar seperti keperluan perubatan. Tak perlu risau, cuma perlu buka HLB Connect App untuk mendapatkan penambahan had kredit sementara secara segera untuk kad kredit HLB. 

Nak sahkan transaksi kad dengan serta-merta?

Kesilapan manusia atau lebih teruk lagi, penipuan boleh berlaku di mana-mana. Sebagai pengguna kita perlulah sentiasa peka dan waspada. HLB Connect App membolehkan pengguna memeriksa sejarah transaksi kad mengikut masa sebenar bagi memastikan keselamatan pengguna sentiasa terjamin. Ciri ini meminimakan kemungkinan dicaj berulang kali dan mengesahkan pembayaran berjaya dibuat.

Untuk menikmati segala ciri perbankan online yang memudahkan urusan ini, muat turun HLB Connect App di App Store, Google Play, Huawei App Gallery atau layari laman web HLB sekarang! Bermacam-macam lagi kemudahan perbankan yang memudahkan disediakan patut dicuba hari ini!

Comments

Lagi dalam kategori Branded

30 Hari Paling Trending

Ke Atas