Connect with us

Oh! Media

Baru Kena Tegur Tak Pakai Pelitup Muka Dekat Bank Terus Keluarkan Semua Wang Simpanan, ‘Koyak’ Betul Ni!

wang simpanan

Trending

Baru Kena Tegur Tak Pakai Pelitup Muka Dekat Bank Terus Keluarkan Semua Wang Simpanan, ‘Koyak’ Betul Ni!

Akibat ditegur tidak memakai pelitup muka seorang lelaki jutawan mengeluarkan semua wang simpanannya di dalam bank. Kejadian ini berlaku di Beijing, China dan dia nekad melakukan perkara itu kerana tersinggung ditegur oleh pengawal keselamatan.

ADVERTISEMENT

Jutawan lelaki itu pada awalnya datang ke bank untuk melakukan transaksi kewangan dan mengakui terkejut ditegur pegawai bank yang memalukan dirinya.

Pegawai bank kemudian gagal memujuk lelaki terbabit dan terpaksa mengira dan mengeluarkan wang sebanyak lima juta Yuan, kira-kira RM3.23 juta.

Jumlah simpanan lebih banyak sebenarnya

Wang simpanannya sebenarnya melebihi RM3.23 juta tapi ia sudah capai had pengeluaran harian. Disebabkan itu, jutawan itu bertekad untuk datang ke bank berkenaan setiap hari dan mengeluarkan wang simpanannya sehingga licin.

Malangnya jutawan terbabit membuat fitnah pula di media sosial dengan memburukkan pihak bank tanpa menceritakan perkara sebenar. Macam itupun boleh ya? Salah diri sendiri kerana tidak mampu mengikut SOP dan norma baharu tapi orang lain pula jadi mangsa.

Kredit: Utusan Malaysia

+ Baca respon pembaca yang di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas