Connect with us

Oh! Media

Rakyat Malaysia Di Bumi Gaza Kecewa Orang Ramai Hubungi Semata-Mata Nak Dengar Bunyi Bom

gaza

Oh! Tidak

Rakyat Malaysia Di Bumi Gaza Kecewa Orang Ramai Hubungi Semata-Mata Nak Dengar Bunyi Bom

Bagi yang mengikuti perkembangan Palestin – Israel, mungkin mengenali seorang rakyat Malaysia iaitu Dr. Nurul Ain Latif yang berada di Semenanjung Gaza bersama suami.

ADVERTISEMENT

Nama Dr. Nurul mula dikenali selepas sering berkongsi perkembangan dan situasi terkini peperangan yang berlaku di sana. Perkongsian itu sedikit sebanyak membantu kita di sini untuk mengetahui situasi dan kesukaran sebenar berada di sana.

Bagaimanapun, Dr. Nurul meluahkan rasa terkilannya apabila ramai rakyat Malaysia menghubunginya semata-mata mahu mendengar bunyi bom di sana.

Menurut Ain, sepatutnya rakyat Malaysia lebih sensitif mengenai hal tersebut dan memahami situasi genting yang sedang dilaluinya serta rakyat Palestin ketika ini.

Engkau orang ingat benda ini main-main ke? Kamu nak doakan kami kena bom ke apa sekarang ini?

Dr. Nurul ketika ini sedang berusaha menghantar bantuan kepada penduduk Gaza yang terjejas selepas serangan besar-besaran dilakukan pendatang haram Israel. Jadi, berpada-padalah dalam meminta sesuatu, lihat dan dengar sahaja apa yang dikongsikan mereka di sana.

Untuk pengetahuan korang, Dr. Nurul Ain berasal dari Kota Bharu, Kelantan dan berkahwin dengan lelaki warganegara Palestin pada Oktober lalu.

Kredit: X

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Ke Atas