Connect with us

Oh! Media

(REVIEW) Ini Memang Seram. vivo V25 Pro Perbaharui Kamera Mod Malam, Sampai Bayang Pun Boleh Nampak!

Oh! Tech

(REVIEW) Ini Memang Seram. vivo V25 Pro Perbaharui Kamera Mod Malam, Sampai Bayang Pun Boleh Nampak!

Kamera mod biasa atau mod “flash”? Mana satu yang korang selalu guna?

Dunia sekarang semakin lama semakin canggih, kalau sebut sahaja pasal telefon pasti terdapat pelbagai jenis fungsi mengikut citarasa dan bajet setiap orang.

ADVERTISEMENT

Baru-baru ni Ohmedia telah dijemput oleh team vivo bagi merasai sendiri pengalaman menggunakan model terbaru mereka vivo V25 Pro di event  Night Of Fright 8 (NOF8) yang berlangsung di Sunway. 

Bagi pengguna vivo seperti penulis, ini sesuatu yang dinantikan, sebab sebelum ni penulis menggunakan vivo V23 Pro. Walaupun ia dilengkapi dengan kamera mod malam tetapi ia terlalu memfokuskan kepada wajah terutamanya tempat yang dipenuhi dengan lampu bewarna- warni (efek gambar akan bertukar kelam).

Sesuai dengan temaNOF yang berlangsung pada waktu malam penulis diberi kesempatan untuk mencuba vivo V25 Pro dan menguji keberkesanan kamera mod malam yang diperbaharui ini. Bila lihat ciri-ciri yang ditawarkan, penulis pun teracun dan eksaited untuk cuba smartphone ni!

Kamera Ultra Sensing OIS 64MP lebih mantap. Siap boleh minimumkan tangkapan kabur!

Bila nak ambil gambar guna telefon ni, benda yang paling membimbangkan bila gambar yang kita amik tu akan kabur. Betul tak? Boleh hilang mood kalau gambar yang dah ditangkap tu kabur.

Inilah salah satu ciri menarik yang penulis suka dengan smartphone vivo V25 Pro, ia dilengkapi dengan kamera ultra sensing OIS 64MP di bahagian belakang yang mampu meminimumkan tangkapan kabur. Ia juga mampu menghasilkan imej dan video yang lebih jelas walaupun waktu malam.

Ciri khas kamera ini juga menghasilkan gambar portrait yang mengagumkan. Kamera bahagian belakang smartphone ini automatik akan memfokuskan kepada objek tunggal supaya terlihat jelas. Tengok sahaja gambar yang ditangkap tu, MENYERAMKAN!

8MP Super Wide Angle Camera + Kamera 2MP Super Macro untuk tangkapan memuaskan

Bukan sahaja kamera ultra sensing yang bagus, vivo V25 Pro ini diberi penambahan ciri 8MP Super Wide Angle Camera serta 2MP Super Macro Camera yang membantu agar gambar kelihatan lebih menarik dan luas.

Super Wide Angle Camera berfungsi untuk membantu para pengguna untuk menangkap gambar di setiap sudut tanpa batasan. Bila penulis menangkap gambar di atas, dah tak perlu susahkan diri untuk bergerak dalam jarak yang jauh. Gambar pun cantik!

Bagi ciri khas Super Macro Camera pula, ia berfungsi untuk memudahkan para pengguna mengambil gambar dalam jarak yang dekat. Misalnya, menggunakan filter zoom dan fokus pada kamera untuk menghasilkan gambar lebih dekat dan jelas.

Ciri khas ini juga akan memberikan latar belakang sebuah gambar itu dengan efek blur. Namun pencahayaan dan warna bagi setiap imej itu masih terjaga. Canggih betul!

Reka Bentuk Menawan & Cip Pemprosesan Cekap Tenaga

Dengan reka bentuk yang menarik, permukaan bahagian belakang vivo V25 Pro ini diperbuat dari Kaca AG Flourite yang bercahaya. Apa yang menarik minat penulis adalah rekaan ini akan berubah pelbagai bentuk apabila terkena cahaya. Contohnya, rekaan Halloween. 

Selain dari itu, edisi kali ini menggunakan pemprosesan berkuasa dengan kecekapan tenaga yang menakjubkan. Sangat sesuai buat semua golongan umur. 

Vivo V25 Pro dijana dengan cip MediaTek Dimensity 1300 yang dipadankan dengan memori sehingga 12GB RAM dan menyokong memori maya Extended RAM sehingga 8GB tambahan serta storan dalaman UFS 3.1 yang mencapai sehingga 256GB.

Kapasiti baterinya pun not bad dengan 4830mAh dan menyokong pengecasan pantas 66W FlashCharg, di mana ia  boleh mengecas peranti dari 0% ke 40% dalam masa 15 minit.

Dijual pada harga  RM2,499, vivo V25 Pro mempunyai dua pilihan warna iaitu Surfing Blue dan Starlight Black.  

Buat pembelian sekarang di laman web rasmi vivo dan rasai sendiri pengalaman menggunakan Vivo V25 Pro. Dapatkan Sekarang!

Lagi dalam kategori Oh! Tech

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas