Connect with us

Oh! Media

Dikecam Berani Mati Pertikai Keputusan Hakim, Fathia Latiff Tak Kisah Apa Orang Nak Cakap

fathia

Oh! Artis

Dikecam Berani Mati Pertikai Keputusan Hakim, Fathia Latiff Tak Kisah Apa Orang Nak Cakap

Selebriti terkenal, Nur Fathia Latiff teruk dikecam gara-gara mempersoalkan keputusan hakim melibatkan kes dana Armada Ahli Parlimen Muar Syed Saddiq Syed Abdul Rahman.

ADVERTISEMENT

Mahkamah Tinggi telah menjatuhkan hukuman penjara tujuh tahun dan dua sebatan serta denda RM10 juta selepas Syed Saddiq didapati bersalah atas empat pertuduhan.

BACA: “Akai Kat Buku lali Ke?” – Fathia Latiff Gesa Peguam Semak Semula Hukuman Buat Syed Saddiq

Kata Fathia, hukuman yang dikenakan ke atas figura politik ini agak keterlaluan dan tidak padan dengan jenayah yang dilakukannya.

Tindakan Fathia meluahkan rasa tak puas hati itu menyebabkan selebriti yang kini bertugas sebagai kerani di sebuah firma guaman ini dikritik.

fathia latiff
fathia

Tak melatah, Fathia berkata dia tak kisah pun apa orang nak cakap mengenai posting tular baru-baru ini. Dia juga tak kisah jika orang ramai nak anggap dia bodoh atau pintar bila menyuarakan pendapat.

fatia latif

Jelas graduan undang-undang dari Universiti Teknologi MARA (UiTM) ini lagi, tak ada ‘salah’ atau ‘betul’ dalam undang-undang. Apa yang penting adalah untuk menegakkan keadilan.

Dalam perkongsian terdahulu, Fathia ada berkongsi rakaman video daripada peguam yang menjelaskan tugas kerani di firma guaman bukan kaleng-kaleng. Jadi mungkin Fatiya meluahkan pandangan berdasarkan apa yang dia tahu kan..

Kredit: Instagram Fatiya Latiff

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.


Lagi dalam kategori Oh! Artis

Ke Atas