Connect with us

Oh! Media

Charles Leclerc Bakal Ganti Lewis Hamilton di Mercedes?

Oh! Arena

Charles Leclerc Bakal Ganti Lewis Hamilton di Mercedes?

Pemandu Monegasque telah menafikan laporan tentang cadangan dia akan menggantikan Lewis Hamilton di Mercedes apabila memaklumkan komitmennya kepada Ferrari.

ADVERTISEMENT

Charles Leclerc bersama pengeluar Itali itu, masih memburu podium pertama musim 2023 dalam musim kelimanya selepas membuat permulaan yang hambar.

Dalam pada itu, spekulasi berkaitan Leclerc mungkin akan menggantikan posisi Hamilton di Mercedes pada masa hadapan. Tambahan, Lewis Hamilton, pemandu Britain itu merupakan juara dunia ketujuh kali.

Namun, menjelang Grand Prix (GP) Azerbaijan pada hujung minggu ini, Leclerc telah menyangkal laporan itu bahawa di tidak akan beralih buat masa kini dan juga tidak menolak sebarang perpindahan pada masa hadapan.

Belum, belum,

Bukan buat masa ini, Buat masa ini, saya fokus sepenuhnya pada projek yang saya jalani hari ini, iaitu bersama Ferrari dan saya percaya sepenuhnya serta yakin untuk masa depan.

Kemudian kita akan lihat tetapi saya tetap yakin sepenuhnya untuk projek dengan Ferrari ini. Saya komited sepenuhnya kepada Ferrari dan saya sayangkan Ferrari.

Adalah menjadi impian saya untuk berada di dalam pasukan ini dan keutamaan utama saya adalah untuk memenangi kejuaraan dunia bersama pasukan ini.

Jadi ia bukan sesuatu (bertukar pasukan) yang bermain dalam fikiran saya.

Kredit: Astro Awani

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Lagi dalam kategori Oh! Arena

Ke Atas