Connect with us

Oh! Media

(Video) Penghidap Koronavirus Buat Hal, Cuba Sebarkan Wabak Pada Orang Lain!

Oh! Tidak

(Video) Penghidap Koronavirus Buat Hal, Cuba Sebarkan Wabak Pada Orang Lain!

Nampaknya episod wabak Koronavirus ini tiada berpenghujung bahkan penularan wabak ini semakin menjadi-jadi jika dilihat dengan jumlah kematian yang dicatatkan semakin meningkat terutamanya di China. Namun setakat ini tiada kes kematian dilaporkan berlaku di Malaysia meskipun ada rakyat Malaysia sudah dijangkiti dengan wabak ini.

Oleh yang demikian, Ohmedia harapkan korang sentiasa amalkan kebersihan diri untuk elak penyakit ini dari terus menular. Kerana akan ada manusia yang cuba menyebarkan virus ini kepada orang kerana tidak berpuas hati kerana menjadi mangsa wabak virus berkenaan. Walaubagaiamanapun kejadian ini dilaporkan berlaku di China.

Sebuah kamera litar tertutup berjaya merakam perbuatan seorang lelaki bersama 3 lagi ahli keluargnya didalam lif. Menurut info, mereka dikatakan dari Guangxi dan dipercayai dijangkiti dengan wabak koronavirus. Lelaki berkenaan telah bertindak menyapu air liurnya pada semua butang lif dengan tujuan untuk menyebarkan wabak berkenaan. Dalam video berkenaan juga ada cubaan ahli keluarga untuk menghalang perbuatan lelaki tersebut. Sumber juga mengata bahawa, pihak polis temapatan sedang menyiasat perkara ini.

OHMEDIA: BOLEH PULA DIA BUAT MACAM TU! DIA NAK SEMUA ORANG KENA PENYAKIT NI BERJEMAAH AGAKNYA.

Sumber: Borak Daily | Twitter @WBYeats1865
 

+ Baca respon pembaca penghidap koronavirus cuba sebar penyakit di Facebook Oh! Media

Penulis content & Ketua Multimedia di Oh! Media. Memastikan pelbagai content menarik dapat dicipta khas untuk Oh! Media sahaja.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Trending

ITTIFY

To Top